Great Wall Tank 100: Η κινέζικη κόπια του Suzuki Jimny

Great Wall Tank 100: Η κινέζικη κόπια του Suzuki Jimny

Η κινέζικη Great Wall Motors αποκάλυψε το Tank 100, ένα μοντέλο που θέλει κυριολεκτικά να γίνει Suzuki Jimny.

Tank 100

Όχι, δεν πρόκειται για κάποια νέα έκδοση του Suzuki Jimny, αλλά για ένα νέο μοντέλο της κινεζικής Great Wall Motors. Το εικονιζόμενο SUV ονομάζεται Tank 100 και όπως θα έχετε ήδη προσέξει, αν εξαιρέσεις την εμπρός μάσκα και κάποιες μικρές λεπτομέρειες, η σχεδίαση του είναι πανομοιότυπη με αυτή του ιαπωνικού μοντέλου. Η μόνη του βασική διαφορά με τον Jimny είναι ότι διατίθεται και σε 5θυρη έκδοση.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η γρίλια η οποία φιλοξενεί τους στρογγυλούς προβολείς και τα οριζόντια φώτα ημέρας. Κοιτώντας το από το πλάι, οι ομοιότητες με το Jimny είναι εντυπωσιακές. Στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν οι κάθετοι προβολείς και ο καλυμμένος εν μέρη εφεδρικός τροχός.

Tank 100

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από την καμπίνα του, αλλά εικάζεται ότι θα μοιάζει πολύ με αυτή του μεγαλύτερου Tank 300 που βλέπεται στην παρακάτω φωτογραφία. Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, το Tank 100 θα προσφέρει περισσότερη πολυτέλεια από αυτή του σπαρτιάτικου εσωτερικού του Jimny.

Έντονες είναι οι φήμες που θέλουν το Τank 100 να εφοδιάζεται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα τούρμπο απόδοσης 227 PS και 387 Nm ροπής από το μεγαλύτερο Tank 300. Νούμερα παραπάνω από διπλάσια συγκριτικά με αυτά που προσφέρει το εκτός δρόμου της Suzuki.

Tank 100

Θυμίζουμε ότι το Jimny εξοπλίζεται με ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ τα 102 PS και 130 Νm ροπής.

Οφείλουμε να τονίζουμε πάντως ότι παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας δείχνει να έχει κάνει τεράστια βήματα εξέλιξης, το Tank 100 έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τη φιλοσοφία αντιγραφής σχεδίων την οποία εφάρμοζε εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube