Η Porsche 964 φοράει τον κινητήρα της GT3 RS [video]

Η Porsche 964 φοράει τον κινητήρα της GT3 RS [video]

Η μάλλον ομορφότερη γενιά της 911 φοράει τον εκπληκτικό ατμοσφαιρικό κινητήρα της GT3 RS και γίνεται ακόμα πιο ποθητή.

Η Porsche 964 είναι ίσως η πιο ποθητή 911 αλλά ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Reen Cars πιστεύει ότι γίνεται ακόμα καλύτερη, αν ο αερόψυκτος κινητήρας της αντικατασταθεί από το μοτέρ της 997 GT3 RS και κάμποσα ακόμα καλούδια.

Πίσω από τον πίσω άξονα, φωλιάζει πλέον ο ατμοσφαιρικός υδρόψυκτος 6κύλινδρος επίπεδος κινητήρας των 3,6 lt. 

Η Reen Cars ονομάζει το δημιούργημά της RSGT Concept κι αποτελεί τη δική της οπτική για την τέλεια Porsche 964

Αποδίδει 415 PS στις 7.600 rpm και 405 Nm στις 5.500 rpm, που αποστέλλονται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός custom χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Porsche 964

Η Reen Cars έβαλε το χεράκι της στο σασμάν, για να πετύχει το ιδανικό γρανάζωμα. Η πρώτη ταχύτητα είναι πλέον μακρύτερη, για να «απλώνει» η δύναμη στον κόφτη. Η δεύτερη κι η τέταρτη σχέση έχουν κοντύνει, ενώ η πέμπτη έχει παραμείνει ως είχε για να μην αλλοιωθεί ο τρόπος που ταξιδεύει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 964 RSR βουτάει στο ποτάμι

Κοντολογίς, η ανασχεδιασμένη Porsche 911 προσφέρει την απαράμιλλη αισθητική της γενιάς 964, ενώ επωφελείται από την απόδοση ενός σύγχρονου κινητήρα κατασκευασμένου για οριακή οδήγηση.

Porsche 964

Η Reen Cars έχει επίσης εγκαταστήσει ένα πακέτο που ονομάζεται Reen Drive System και που προσφέρει εντυπωσιακές επιλογές στον οδηγό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ RUF Rodeo Concept: Για χωμάτινες διαδρομές με εμφάνιση Porsche 964

Του επιτρέπει να παρεμβαίνει στις ρυθμίσεις της ηλεκτροϋδραυλικής υποβοήθησης της κρεμαγιέρας, την απόκριση του κινητήρα και το πόσο έντονη θα είναι η παρέμβαση του traction control. Υποστηρίζει ακόμα κι αυτόματο συγχρονισμό των rpm στα κατεβάσματα.

Porsche 964

Επιπλέον, το σύστημα επιτρέπει τη φίμωση του ήχου της εξάτμισης ώστε να μην ξυπνάτε τη γειτονιά όταν επιστρέφετε σπίτι αργά το βράδυ από τις αταξίες. Εκείνες τις στιγμές, θα εκτιμήσετε την αναβαθμισμένη ανάρτηση και το σύστημα πέδησης της Brembo.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 964: Μετατροπή σε ηλεκτρικό restomod από την Everrati

Αν κι η τιμολόγηση της ονειρικής 911 δεν αποκαλύφθηκε, είναι δεδομένο ότι θα κοστίζει μια περιουσία. Δεδομένου ότι οι καλές Porsche 964 συνεχίζουν να ανεβαίνουν σε αξία, αλλά κι ότι φοράει ένα τόσο ιδιαίτερο μοτέρ.

Porsche 964

Άλλωστε, έχουμε δει ότι κάποιες 964 μπορούν να ξεπεράσουν το εκατομμύριο, όπως αποδεικνύουν κάποια restomod της Singer.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube