Porsche 964: Μετατροπή σε ηλεκτρικό restomod από την Everrati

Porsche 964: Μετατροπή σε ηλεκτρικό restomod από την Everrati

Ένα ηλεκτρικό restomod βασισμένο στη γενιά 964 της Porsche 911 που κυκλοφόρησε μεταξύ 1989 και 1993.

Η εταιρεία Everrati με έδρα το Oxfordshire της Μ.Βρετανίας, παρουσίασε ένα ηλεκτρικό restomod βασισμένο στην κλασική Porsche 964 (1989-1993), με κάθε μετατροπή να ξεκινά από τις £250.000 (η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει τους φόρους και το κόστος του αρχικού αυτοκινήτου).

Αντί για τον παραδοσιακό εξακύλινδρο κινητήρα τύπου boxer, η 964 της Everrati κινείται με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού μοτέρ που αποδίδει 500 PS και 500 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 4". Η μπαταρία 53 kWh χαρίζει αυτονομία που ξεπερνά τα 240 km, ενώ μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να φτάσει από το 10% στο 100% της ενέργειάς της σε λιγότερο από μια ώρα. Παράλληλα, φορτίζει μέσω ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, επιτρέποντας την οδήγηση με ένα πεντάλ.

Εξωτερικά, η ηλεκτρική 964 διατηρεί την εμφάνιση του μοντέλου στο οποίο βασίζεται με μικρές διαφορές στο αεροδυναμικό πακέτο που την κάνουν ακόμα πιο ελκυστική. Για να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος, το καπό, τα φαρδύτερα εμπρός φτερά, οι πόρτες και η οροφή είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ στην ουρά έχουμε νέο κάλυμμα του κινητήρα με αεροτομή τύπου ducktail. Ως αποτέλεσμα των μετατροπών, το όχημα είναι ελαφρύτερο από την εργοστασιακή 964 που ζύγιζε 1.450 kg, παρά την προσθήκη των μπαταριών.

Everrati Signature Widebody Porsche 964

Παράλληλα, το σασί και η ανάρτηση έχουν δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις με τη βοήθεια του πρωταθλητή BTCC, Tim Harvey. Το πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης με ρυθμιζόμενα ελατήρια και νέα αμορτισέρ καθώς και οι αεριζόμενοι δίσκοι φρένων της Brembo ενισχύουν τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της 964 και επιτρέπουν στον οδηγό να χειριστεί καλύτερα τη σημαντικά αυξημένη ισχύ που μεταδίδεται στον πίσω άξονα.

Στο εσωτερικό οι επεμβάσεις αφορούν τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, τις νέες επενδύσεις από δέρμα και Alcantara, το νέο σύστημα αυτόματου κλιματισμού, την ένδειξη πληρότητας της μπαταρίας στο ταμπλό και το σύγχρονο infotainment που σχεδιάστηκε από την Porsche Classic με Navigation και υποστήριξη συνδεσιμότητας Bluetooth.

Οι πρώτες ηλεκτρικές Porsche 964 από την Everrati θα παραδοθούν στα τέλη του 2021.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube