Honda S660 φοράει μοτέρ από Suzuki Hayabusa [video]

Honda S660 φοράει μοτέρ από Suzuki Hayabusa [video]

Τα Kei μοντέλα προορίζονται για φιλήσυχη αστική χρήση. Όχι βέβαια όταν τους φοράς το μοτέρ της Suzuki Hayabusa...

Τα Kei μοντέλα μπορεί να μην είναι γνωστά στην Ευρώπη, αφού δεν εισάγονται στην ήπειρό μας, όμως είναι πολύ δημοφιλή στην Ιαπωνία. Εκτός από άχρωμους ανθρωπομεταφορείς, τα Kei περιλαμβάνουν και σπορ εκδόσεις, όπως το Honda S660. Αλλά με 658 cc, η προφανής επιλογή όταν σκέφτεσαι τη βελτίωση είναι η αλλαγή κινητήρα. Από μια Suzuki Hayabusa, ας πούμε.

Ενώ οι μοτοσικλέτες έχουν κατά κόρον μικρότερους κινητήρες από τα αυτοκίνητα, εδώ η αλλαγή κινητήρα συνεπάγεται διπλασιασμό της χωρητικότητας. Το μοτέρ της Suzuki Hayabusa έχει κυβισμό 1,3 lt.

Τι συμβαίνει όταν βάζεις σε ένα από τα μικρότερα μοντέλα της Honda το μοτέρ μιας Suzuki Hayabusa;

Τη μεταμόρφωση ανέλαβε ο βελτιωτικός οίκος Daddy Motor Works με έδρα την Ιαπωνία και δεν είναι τυχαίο ότι διάλεξε το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο. Με 190 PS στις 9.700 rpm και 150 Nm στις 7.000 rpm, τροφοδοτεί μία από τις ταχύτερες μοτοσικλέτες στον κόσμο.

Suzuki Hayabusa

Ο 4κύλινδρος απολαμβάνει να γυρίζει πάνω από τις 10.000 rpm, παράγοντας έναν δαιμονισμένο ήχο και καθιστά τεράστια αναβάθμιση σε σχέση με τον υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο των 658 cc του S660.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Smart φοράει κινητήρα από Suzuki Hayabusa! [video]

Σε εργοστασιακή μορφή, το ιαπωνικό σύνολο αποδίδει 64 PS στις 6.000 rpm και 104 Nm στις 2.600 rpm. Στροφάρει μάλιστα μέχρι τις 7.700 rpm, όχι κι άσχημα για εργοστασιακό τούρμπο.

Suzuki Hayabusa

Επιλέχθηκε ακόμα ανάρτηση της HKS, όργανα από τη Hayabusa, μπάκετ καθίσματα της Recaro και ζώνες της Simpson. Εντύπωση προκαλεί και το body-kit που θυμίζει την Porsche 550 Spyder.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Suzuki Hayabusa: 24 Χρόνια υπεροχής! [video]

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το αυτοκίνητο έχει εκτιμώμενο βάρος κάτω από 900 kg και θα έχει σαφή drift προσανατολισμό. Φοράει υδραυλικό χειρόφρενο και σειριακό 6άρι κιβώτιο.

Suzuki Hayabusa

Με έντονο κάμπερ και κρεμαγιέρα που επιτρέπει στο τιμόνι να κόβει περισσότερο, το S660 μπορεί πλέον να σβουρίζει σε πολύ μικρή ακτίνα στροφής. Χάρη και στο μεταξόνιο των 2,29 m.

Η αλήθεια είναι ότι με τόσο κοντό μεταξόνιο και κινητήρα στο κέντρο, το ιαπωνικό μοντέλο θα έχει ακαριαίες αντιδράσεις και δεν θα συγχωρεί το παραμικρό λάθος. Ταυτόχρονα, το μοτέρ από μοτοσικλέτα έχει ψηλά την -περιορισμένη έτσι κι αλλιώς- ροπή.

Suzuki Hayabusa

Το Honda S660 είναι ο μικρός αδελφός του S2000, αλλά καθώς πρόκειται για Kei μοντέλο, υπόκειται σε περιορισμούς αναφορικά με τις εξωτερικές του διαστάσεις και τη μέγιστη χωρητικότητα κινητήρα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube