Τι δουλειά έχει μια Porsche 550 Spyder στο μουσείο της Mercedes-Benz;

Τι δουλειά έχει μια Porsche 550 Spyder στο μουσείο της Mercedes-Benz;

Η Mercedes-Benz εύχεται χρόνια πολλά στο μουσείο της Porsche με έναν ευρηματικό τρόπο

Η Mercedes-Benz, θέλοντας να ευχηθεί χρόνια πολλά στο μουσείο της Porsche που κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας, δημοσίευσε μια φωτογραφία με την Porsche 550 Spyder ανάμεσα στα "ασημένια βέλη" της με λεζάντα: "Οι καλοί φίλοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι".

Η εικόνα είναι προϊόν φωτομοντάζ, όμως η Mercedes-Benz δεν αρκέστηκε στις ευχές, αφού προσκάλεσε στο μουσείο της όλους τους υπαλλήλους της Porsche, προσφέροντας τους δωρεάν είσοδο για δέκα εργάσιμες ημέρες από τις 31/1 μέχρι τις 10/2.

"Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στο Porsche Museum και ελπίζουμε αυτό το μουσείο σύμμαχος να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία. Με τα μουσεία της Porsche και της Mercedes-Benz, η Στουτγκάρδη φιλοξενεί δύο παγκοσμίου φήμης μουσεία αυτοκινήτου. Ένας από τους λόγους που άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την πόλη μας είναι για να επισκεφθούν και τις δύο εγκαταστάσεις", δήλωσε ο Christian Boucke, υπεύθυνος του τμήματος Mercedes-Benz Classic.

Mercedes-Benz Porche Museum

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα μουσεία της Mercedes-Benz και της Porsche συνάπτουν σχέσεις, αφού από το 2016 το κάθε ένα προσφέρει έκπτωση 25% στην τιμή του εισιτηρίου αν ο επισκέπτης έχει αγοράσει ήδη εισιτήριο για το μουσείο της άλλης φίρμας.

Επίσης, εκτός από τις μεταξύ τους αγωνιστικές αντιπαλότητες σε ιστορικούς αγώνες, οι δύο γερμανικές εταιρείες συνδέονται και λόγω Ferdinand Porsche, ο οποίος πριν ιδρύσει την εταιρεία που φέρει το όνομά του, ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler-Benz AG, αφού πρώτα είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο σχεδιασμό και εξέλιξη αγωνιστικών μοντέλων της Daimler.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube