«Χτυπήστε» αυτό το Smart με κινητήρα Suzuki Hayabusa! [videos]

«Χτυπήστε» αυτό το Smart με κινητήρα Suzuki Hayabusa! [videos]

Έχει 175 άλογα, ανεβάζει 11.000 στροφές και πωλείται στο eBay!

Κάποτε βελτίωση σήμαινε πολλαπλά καρμπιρατέρ, ροϊκές εξελίξεις, άγριους εκκεντροφόρους, «πομπέ» πιστόνια, ελαφρώματα… Σήμερα το πράγμα γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά, με αναπρογραμματισμό.

Τι αναπρογραμματισμό να κάνεις όμως σε ένα Smart ForTwo πρώτης γενιάς, με τον 3κύλινδρο 700άρη των 50 ίππων; Εδώ, για να έχεις κάποια αξιοπρεπή ιπποδύναμη, πρέπει να πάρεις πολύ πιο δραστικά μέτρα: Χειρουργείο και μεταμόσχευση κινητήρα. 

Αυτό έκανε ο –ανώνυμος– ιδιοκτήτης του Smart ForTwo πρώτης γενιάς ΜΥ2002. Αλλά δεν έβαλε οποιοδήποτε μοτέρ. Διάλεξε το πιο δυνατό: το 4κύλινδρο, 16βάλβιδο 1.300άρι 175 ίππων της Suzuki Hayabusa. Μιλάμε για 3,5 φορές μεγαλύτερη ιπποδύναμη!

smartacus hayabusa

Όπως λέει ο πωλητής, το Smart αγοράστηκε ολοκαίνουργιο από τη –γνωστή από τους αγώνες– Panoz για να μετατραπεί σε ηλεκτρικό, αφού τότε δεν έφτιαχνε κάτι τέτοιο η MCC Smart. Όμως η Panoz φαλίρισε και το αυτοκίνητο πουλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του.

Αυτός αγόρασε μια Suzuki Hayabusa με 5.600 km στο οδόμετρο, την έλυσε κι έβαλε τον κινητήρα στο Smart, μαζί με το 6άρι κιβώτιο, χρησιμοποιώντας το κιτ (ναι, υπάρχει τέτοιο) της Sinister Sand Sport, Oklahoma. Αυτό περιλαμβάνει και όπισθεν, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα με δύο αλυσίδες.

Το αποτέλεσμα ονομάστηκε Smartacus και, για να στέκεται υποτυπωδώς στο δρόμο, έχει πολύ φαρδύτερα μετατρόχια, φαρδιά χαμηλοπρόφιλα λάστιχα σε ζάντες της Lorinser, φρένα της Wilwood και ειδικά φτιαγμένα φτερά από την Body Works on Grand του Σικάγου. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι κάπως παράξενο, αλλά θυμηθείτε και το εργοστασιακό Renault 5 Turbo

Καλά, και μπορεί ένα τέτοιο κατασκεύασμα να κυκλοφορήσει νόμιμα στο δρόμο; Ο πωλητής λέει ότι έβγαλε άδεια στο (αυστηρό) Illinois χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά έχει κάνει μόνο 1.000 μίλια (1.600 km) επειδή είχε κι άλλα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τέσσερα Smart (το ένα με μοτέρ Suzuki GSX-R!)

Ο λόγος που πουλάει το Smartacus είναι ακριβώς επειδή δεν το οδηγεί αρκετά. Και πόσο ζητάει; $23.500, δηλαδή κάπου 19.500 ευρώ. Δεν είναι πολλά για κάτι μοναδικό, που απαίτησε ενάμιση χρόνο δουλειάς και $45.000 για να φτιαχτεί. Οπότε, βιαστείτε…

[Πηγές: Jalopnik, eBay USA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube