BMW X3 M τα «ρίχνει» σε Lamborghini Huracán Tecnica [video]

BMW X3 M τα «ρίχνει» σε Lamborghini Huracán Tecnica [video]

Σιγά μην μπορεί ένα γερμανικό SUV να τα βάλει με την υπέρτατη Huracán Tecnica. Κι όμως, με λίγο σκάλισμα στο μοτέρ, όλα γίνονται.

Huracán Tecnica

Δεν είναι ένα θέαμα που το συναντάς κάθε μέρα. Ένα SUV, που κατασκευάστηκε για να χαρίζει ήρεμες οικογενειακές στιγμές, με λίγο γκαζάκι για τον πάτερ φαμίλια, να κοντράρεται με ένα από τα πιο διάσημα υπεραυτοκίνητα του πλανήτη. Και να είναι ταχύτερο! Η Lamborghini Huracán Tecnica καλά θα κάνει να κρυφτεί.

Αν και για να είμαστε δίκαιοι, η BMW X3 M είναι βελτιωμένη, ενώ η Huracán Tecnica παραμένει σε απολύτως εργοστασιακή μορφή.

Δεν βλέπεις κάθε μέρα ένα σοβαρό SUV να είναι ταχύτερο από ένα πομπώδες φασαριόζικο ιταλικό σούπερκαρ

Η Lamborghini έχει ήδη ανακοινώσει την απόσυρση του ατμοσφαιρικού V10 στο κεντρομήχανο μοντέλο της, ο οποίος αποδίδει 640 PS και 565 Nm.

Huracán Tecnica

Καθώς η συγκεκριμένη Huracán Tecnica είναι η LP 640-2, η δύναμη στέλνεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου. Ζυγίζει 1.520 kg κι η μόνη τροποποίηση που έχει είναι τα υψηλότερης πρόσφυσης πίσω ελαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Lamborghini δεν χρειάζεται την Audi για να εξελίξει το διάδοχο της Huracán

Απέναντί της παρατάσσεται μια «σκαλισμένη» BMW X3 M, ο 3λιτρος 6κύλινδρος της οποίας αποδίδει πλέον πάνω από 700 ίππους. Ζυγίζει 2.091 kg, αλλά η τετρακίνηση χαρίζει καλύτερη εκκίνηση.

Huracán Tecnica

Στην πρώτη κόντρα, η Γερμανίδα χρειάζεται 10819 για το 1/4 του μιλίου, με ταχύτητα εξόδου στα 211 km/h. Η Huracán Tecnica είναι οριακά ταχύτερη στα 10583, με ελάχιστα μικρότερη ταχύτητα εξόδου (210 km/h).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Twin-Turbo Lamborghini Huracán ξεπερνά τα 360 km/h

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή ήταν η μοναδική νίκη του σούπερκαρ έναντι του SUV, αφού στις επόμενες δύο αναμετρήσεις, η Χ3 ήταν μπροστά.

Αναφορικά με τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, η διαφορά των δύο μονομάχων βρίσκεται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. 10”553 για την BMW, 10”583 για τη Huracán Tecnica.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Lamborghini Huracán σε τυφλώνει με 30.000 LED

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν απέναντι στην Ιταλίδα βρισκόταν μια εργοστασιακή BMW X3 M, τότε δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Με 510 ίππους και 650 Nm, το γερμανικό μοντέλο χρειάζεται 3,8” για το σπριντ από στάση στα 100 km/h, ενώ το 1/4 του μιλίου απαιτεί πάνω από 12”. 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube