Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 [video]

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 [video]

Παρούσα η Angela Merkel στην «επίσημη πρώτη» του μοντέλου που κατά την VW θα αλλάξει τον χάρτη της βιώσιμης κινητικότητας. 

Η ηλεκτρική επίθεση της Volkswagen ξεκίνησε καθώς σήμερα ήταν η επίσημη έναρξη της παραγωγής του ID.3
Το πρώτο αυτοκίνητο της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων - ένα λευκό ID.3 - βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης παρουσία της Καγκελαρίου Angela Merkel και ο CEO του ομίλου Herbert Diess. 

Id3

Ο Όμιλος Volkswagen σχεδιάζει να πωλήσει περίπου 22 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως μέχρι το 2028. Το εργοστάσιο στο Zwickau θα διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια: Για πρώτη φορά, μια μεγάλη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων μετατρέπεται πλήρως με επενδύσεις ύψους 1,2 δις ευρώ για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Το Zwickau έχει προγραμματιστεί να παράγει περίπου 100.000 ηλεκτρικά μοντέλα το επόμενο έτος. Από το 2021, έως και 330.000 EV θα εγκαταλείψουν τη γραμμή συναρμολόγησης κάθε χρόνο, καθιστώντας το συγκεκριμένο εργοστάσιο το μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό εργοστάσιο EV στην Ευρώπη.

«Το ID.3 θα συμβάλει σημαντικά στην ανακάλυψη της ηλεκτρονικής κινητικότητας. Κάνει την καθαρή ατομική κινητικότητα προσβάσιμη σε εκατομμύρια ανθρώπους και αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία μας στην προσπάθειά της να έχει γίνει μέχρι το 2050 περιβαλλοντολογικά ουδέτερη» δήλωσε ο CEO της VW, Herbert Diess από το Zwickau.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Volkswagen ID.3 [video]

Το ID.3 βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen. Η βασική έκδοση διατίθεται σε τιμές κάτω των 30.000 ευρώ στη Γερμανία. Το ID.3 θα κυκλοφορήσει σχεδόν ταυτόχρονα σε αγορές σε όλη την Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020. Περισσότεροι από 35.000 πελάτες έχουν ήδη παραγγείλει ένα ID.3 και έχουν πληρώσει προκαταβολή.

Το ID.3 θέτει και νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή του καθώς αυτή έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα. Οι εκπομπές ρύπων από ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής που είναι προς το παρόν είναι αναπόφευκτες αντισταθμίζονται, μεταξύ άλλων, μέσω επενδύσεων στο κλίμα για την προστασία του δάσους Katingan Mataya στο ινδονησιακό νησί Borneo.

Να σημειώσουμε ότι και οι 8.000 υπάλληλοι του εργοστασίου έχουν περάσει από διαδικασία προεπιλογής και ειδικής εκπαίδευσης για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου εργοστασίου. 

Εκτός από την κατασκευή στο εργοστάσιο του Zwickau, οι μονάδες Components στο Brunswick, Kassel, Salzgitter και Wolfsburg συμμετέχουν επίσης στην παραγωγή ID.3. Κατασκευάζουν βασικά εξαρτήματα όπως οι ηλεκτρικοί κινητήρες ή τα συστήματα μπαταριών. Οι μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στο Emden και το Ανόβερο έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν να κατασκευάζουν EV από το 2022. Επιπλέον, ο Όμιλος συνεργάζεται με τη Northvolt για τη δημιουργία ενός σημαντικού εργοστασίου κυψελών μπαταριών στο Salzgitter.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube