Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα Pal-V Liberty θα γεμίσουν τους αιθέρες

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα Pal-V Liberty θα γεμίσουν τους αιθέρες

Αερομεταφορέας στο Ντουμπάι παρήγγειλε πάνω από 100 ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Pal-V Liberty

Ενώ οι περισσότεροι αερομεταφορείς ασχολούνται με το AAM (Advanced Air Mobility) και σκέφτονται να ανανεώσουν τον στόλο τους με eVTOL νέας γενιάς (ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση), το Pal-V Liberty μετράει ήδη 3ψήφιο αριθμό παραγγελιών στο Ντουμπάι.

Το Pal-V Liberty είναι δημιούργημα μιας εταιρείας με έδρα την Ολλανδία κι αυτόν τον μήνα έκλεισε μια συμφωνία ρεκόρ, που αποτελεί σημείο καμπής για τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. 

Ιπτάμενο αυτοκίνητο, ιδιοφυΐα ή ουτοπία; Το Ντουμπάι ψηφίζει το πρώτο

Περισσότερες από 100 μονάδες του ιπτάμενου αυτοκινήτου αγοράστηκαν από την Aviterra, έναν αερομεταφορέα που συνδέεται με την Jetex, μια καταξιωμένη μάρκα στον κόσμο της πολυτελούς αεροπορίας.

Pal-V Liberty

Αν κι η Aviterra εδρεύει στο Ντουμπάι, μην περιμένετε όλα αυτά τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να αξιοποιηθούν στον εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Θα κατευθυνθούν σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Αφρική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Pal-V Liberty, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής στην Έκθεση της Γενεύης [video]

Η Aviterra σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το PAL-V Liberty για μετακινήσεις του τελευταίου μιλίου και γενικώς μικρές αποστάσεις. Αναφέρει ότι η εισαγωγή αυτού του τύπου οχήματος στον στόλο της θα προσθέσει ευελιξία. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα χειριστούν οι ίδιοι το φουτουριστικό όχημα ή θα το αναλάβει επαγγελματίας πιλότος.

Pal-V Liberty

Στην πραγματικότητα, η Pal-V κι οι συνεργάτες της προσπαθούν να μετατρέψουν το «FlyDrive» σε νέα μόδα. Το Pal-V Liberty παρουσιάστηκε πριν έξι χρόνια στην Έκθεση της Γενεύης, υποσχόμενο αυτονομία 1.300+ km όταν πατάει στη Γη και 500 όταν κινείται στα ουράνια.

Σχεδιάστηκε για να πετά με ασφάλεια το πλήρωμα των δύο ατόμων έως τα 11.000 πόδια (3.350 m) και να φτάνει τα 160 km/h, αποφεύγοντας αποτελεσματικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η μετατροπή πάντως σε συμβατικό αυτοκίνητο χρειάζεται γύρω στα 10 λεπτά και κάμποση ενασχόληση.

Pal-V Liberty

Η Aviterra στοιχηματίζει ότι θα φέρει επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα κι ότι θα δούμε όλο και περισσότερους εμπορικούς φορείς να ακολουθούν το παράδειγμά της αρκετά σύντομα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Xpeng AeroHT θέλει να μάθει νέα κόλπα στο Cybertruck [video]

Η κινεζική Xpeng AeroHT προτείνει μια διαφορετική αντίληψη του ιπτάμενου αυτοκινήτου, που συνδυάζει ένα όχημα εδάφους 6X6 που μεταφέρει στην καρότσα ένα eVTOL.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube