Pal-V Liberty, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής στην Έκθεση της Γενεύης [video]

Pal-V Liberty, το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής στην Έκθεση της Γενεύης [video]

Έχουμε ακούσει πολλές φορές την ιστορία, αλλά αυτή τη φορά είναι πιο κοντά παρά ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα.

H Pal-V θα παρουσιάσει το πρώτο της μοντέλο παραγωγής στην Έκθεση της Γενεύης, σε ένα μήνα. Το τρίκυκλο ελικόπτερο ονομάζεται Liberty και η βρετανικής προέλευσης ολλανδική εταιρεία λέει ότι αποτελεί «ένα ιστορικό βήμα στην εξέλιξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων».

Αν όμως περιμένετε κάτι φουτουριστικό, που να μετατρέπεται από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως το DeLorean στο «Επιστροφή στο Μέλλον», θα απογοητευθείτε. Η μεταμόρφωση μπορεί να συντελεστεί σε 5-10 λεπτά και απαιτεί λίγη δουλειά.

Το ιπτάμενο τρίκυκλο κινείται και πετάει με ένα ζευγάρι αεροπορικούς κινητήρες της Rotax, κι έχει σχεδιαστεί για να πληροί τόσο τους οδικούς όσο και τους πτητικούς κανονισμούς σε Ευρώπη και Αμερική. Η Pal-V δεν έχει δώσει προς το παρόν άλλες λεπτομέρειες, αλλά η Έκθεση της Γενεύης δεν αργεί.

«Το μοντέλο παραγωγής είναι η στιγμή της αλήθειας», δηλώνει ο CEO της Pal-V, Robert Dingemanse. «Όλες οι πιστοποιήσεις που απαιτούνται για την εμπορική διάθεση θα χορηγηθούν με βάση αυτό το μοντέλο παραγωγής. Αυτό αποτελεί το σημείo καμπής που ξεχωρίζει τους πρωτοπόρους από τους ονειροπόλους».

Μετά από περαιτέρω δοκιμές και την τελική πιστοποίηση, το ιπτάμενο αυτοκίνητο αναμένεται να είναι έτοιμο για να διατεθεί στην αγορά το 2019. Ήδη εξελίσσεται επί σχεδόν μια δεκαετία: το αρχικό πρωτότυπο δόθηκε στη δημοσιότητα το 2008 και οι δοκιμές πτήσης ξεκίνησαν το 2011.

Σας αρέσει η ιδέα ενός ελικοπτέρου με το οποίο θα μπορείτε να πηγαίνετε στα μαγαζιά για ψώνια; Τότε ετοιμάστε περίπου 320.000 ευρώ – αν και η ειδική έκδοση λανσαρίσματος θα φτάνει τις 480.000 ευρώ. Η προκαταβολή για κράτηση πάντως θα σας κοστίσει λιγότερο από 2.300 ευρώ.

[Πηγή: Pal-V μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube