H Ford Mustang θα φοράει V8 μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία

H Ford Mustang θα φοράει V8 μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία

Ο CEO της Ford υπόσχεται ότι η Mustang θα παραμείνει πιστή στον V8 κινητήρα στον αιώνα τον άπαντα.

Ford Mustang

Σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, οι κατασκευαστές στρέφονται στο downsizing. Εγκαταλείπουν τα μοτέρ μεγάλου κυβισμού για χάρη μικρότερων και πιο αποδοτικών κινητήρων με λιγότερους κυλίνδρους. Με παραπλήσια ισχύ και ροπή, αλλά μικρότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους. Ε, η Ford Mustang δεν θα το κάνει ποτέ αυτό!

Η Lamborghini Huracán θα αποχαιρετήσει τον επικό V10 της για έναν V8 με δύο τούρμπο. Τα AMG μοντέλα της Mercedes-Benz αντικαθιστούν τα θηριώδη V8 και V6 σύνολα για βαρύτερες επαναφορτιζόμενες 4κύλινδρες διατάξεις.

Downsizing; Ποτέ των ποτών! Mustang χωρίς V8 δεν γίνεται να υπάρξει!

Αλλά η Ford Mustang θα παραμείνει πιστή στο μοτέρ που την ανέδειξε, τον V8 μεγάλου κυβισμού. Ο κόσμος να χαλάσει!

Ford Mustang

Ακόμη και το επόμενο Dodge Charger δεν θα φοράει V8 κι αυτό είναι συγκλονιστική είδηση. Σκεφτείτε ότι προέρχεται από την εταιρεία που διέθεσε στην αγορά το εξωφρενικό muscle car Challenger Demon 170 των 1.000+ PS. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η πιο αξιόπιστη Ford Mustang είναι ένα Honda Accord του 2005

Μιλώντας σε μια ομάδα δημοσιογράφων σε εκδήλωση για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2024, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Jim Farley σχολίασε πόσο σημαντικός είναι ο V8 για τη Ford Mustang.

Ford Mustang

«Ποιο άλλο μοντέλο στον κόσμο αγωνίζεται σε έξι ηπείρους κάθε Σαββατοκύριακο; Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε V8 κινητήρα», δήλωσε ο Farley.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ford Performance προσφέρει 800 PS με εργοστασιακή εγγύηση

Επειδή η Ford έχει επενδύσει τόσο πολύ στην αγωνιστική καριέρα της Mustang, οι αγωνιστικοί V8 θα βοηθήσουν να διατηρηθούν οι δρομίσιοι V8 στα μοντέλα παραγωγής πολύ περισσότερο απ' ό,τι σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. «Το R&D μας βρίσκεται στις πίστες και μπορείτε να το αγοράσετε στα μοντέλα δρόμου».

Ford Mustang

«Η Ford Mustang πρόκειται να γιορτάσει τα 60ά της γενέθλια. Πολλοί από τους ανταγωνιστές μας έχουν εξαφανιστεί. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ, ήμασταν πάντα εδώ με τη Mustang. 60 χρόνια και συνεχίζουμε», δήλωσε το αφεντικό της Ford.

«Προσφέρουμε τον EcoBoost, έχουμε την έκδοση Dark Horse και θα συνεχίσουμε την εξέλιξη. Ακόμα κι αν μείνουμε οι μόνοι στον πλανήτη που θα κατασκευάζουμε ένα V8 προσιτό σπορ μοντέλο, δεν μας πειράζει καθόλου», συμπλήρωσε. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube