Η πιο αξιόπιστη Ford Mustang είναι ένα Honda Accord του 2005

Η πιο αξιόπιστη Ford Mustang είναι ένα Honda Accord του 2005

Όχι, αυτό δεν είναι μια Ford Mustang του '65 αλλά ένα Honda Accord του 2005.

Ford Mustang

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για την πιο αξιόπιστη κι οικονομική κλασική Ford Mustang. Ή το πιο όμορφο Honda Accord. Ή απλώς να αποκαλέσουμε το μοναδικό δημιούργημα... Fonda Maccord. 

Παραλλάσσοντας την ελληνική παροιμία για το χελιδόνι, μπορεί από πάνω να βλέπουμε μία Ford Mustang του 1965, αλλά από κάτω κρύβεται ένα Accord τέσσερις δεκαετίες νεότερο.

Από πάνω σα Mustang, από κάτω σαν Accord. Τι είναι; Ας το ονομάσουμε Fonda Maccord!

Διατηρεί μάλιστα τον εργοστασιακό K24, τον 4κύλινδρο των 2,4 lt που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στα νιάτα του απέδιδε 190 PS στις 6.800 rpm.

Ford Mustang

Το αυτοκίνητο έχει καταχωρηθεί προς πώληση στο Marketplace του Facebook στο De Soto του Μιζούρι των ΗΠΑ.

Αν και δεν αναφέρεται κάποια τροποποίηση στον κινητήρα, η αγγελία ενημερώνει ότι η ιδιοκατασκευή φοράει coilover ανάρτηση κι έχει ολοκαίνουργια τακάκια, δισκόφρενα και δαγκάνες.

Ford Mustang

Δεν είναι σαφές εάν το custom αμάξωμα έγινε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη ή αν κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα ανέλαβε να κατασκευάσει τα ειδικά πάνελ.

Σημασία έχει πως η δουλειά είναι πολύ προσεγμένη, παρότι οι αναλογίες του αμαξώματος είναι εντελώς ακατάλληλες. 

Ford Mustang

Ως επί το πλείστον, στο εσωτερικό αντικρίζουμε μια εργοστασιακή καμπίνα από Honda Accord. Το πανάκι στις φωτογραφίες προσπαθεί να κρύψει το σήμα Η από το τιμόνι, αλλά είναι εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρική Ford Mustang ’67 από την Charge Cars [video]

Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί κι υπάρχει μια aftermarket οθόνη infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Τα πάνελ των θυρών έχουν επίσης τροποποιηθεί ώστε να μοιάζουν με αυτά της κλασικής Mustang. Ομολογούμε ότι ο τρόπος που συνταιριάζουν με το σύγχρονο ιαπωνικό ταμπλό δεν είναι ακριβώς του γούστου μας. 

Ford Mustang

Με τιμή στα $15.000 για ένα Accord που κοστολογείται πολύ φθηνότερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο αγοραστής καλείται να πληρώσει τη μοναδικότητα της εμφάνισης.

Κι ότι μπορεί επιτέλους να καυχιέται ότι κατέχει μία κλασική Ford Mustang με ιαπωνική αξιοπιστία και λογική κατανάλωση καυσίμου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube