Κάηκε ζωντανός μέσα σε Tesla, στην Ελβετία

Κάηκε ζωντανός μέσα σε Tesla, στην Ελβετία

Οι πυροσβέστες ενοχοποιούν τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ένας Γερμανός ηλικίας 48 ετών έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα στο καντόνι του Tessin, στη νότια Ελβετία, σε ατύχημα όπου το Tesla του κάηκε ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ticino εξήγησε ότι οι μπαταρίες ήταν η αιτία της άμεσης και βίαιης πυρκαγιάς που δεν άφησε στον άτυχο Γερμανό καμία πιθανότητα να σωθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτοκίνητο χτύπησε στο κεντρικό διαχωριστικό στηθαίο του αυτοκινητοδρόμου και πήρε φωτιά. 

Οι πυροσβέστες εξήγησαν στο Facebook: «Η βίαιη πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη και ασταμάτητη υπερθέρμανση των μπαταριών», ένα γνωστό φαινόμενο στις μπαταρίες ιόντων λιθίου σε περίπτωση πρόσκρουσης.

Οι Ελβετοί πυροσβέστες έκαναν ό,τι τους ήταν δυνατόν για να πάρουν ακριβείς πληροφορίες από την Tesla όσον αφορά στον πιο αποτελεσματικό τρόπο κατάσβεσης της φωτιάς, ακολουθώντας τις διαθέσιμες οδηγίες στον ιστότοπο της αμερικανικής φίρμας.

Θυμίζουμε ότι οι πυροσβέστες είχαν πρόβλημα να σβήσουν και τη φωτιά στο επίσης θανατηφόρο τροχαίο με Tesla, που συνέβη πριν τρεις εβδομάδες στην California. Μάλιστα, η μπαταρία εκείνου του αυτοκινήτου ανεφλέγη ξανά, έξι μέρες μετά το δυστύχημα!

Tesla fatal crash California

Τα συμβάντα αυτά δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαιτούν ξεχωριστή προσοχή από την πλευρά των πυροσβεστών σε περίπτωση φωτιάς. Και, με τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους, οι πυροσβέστες που δεν έχουν εκπαιδευτεί ειδικά, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην κατάσβεση πυρκαγιών από μπαταρίες.

Η Tesla έσπευσε να δηλώσει «βαθιά θλίψη» για το δεύτερο θανατηφόρο δυστύχημα και είπε ότι θα συνεργαστεί προφανώς με τις ελβετικές Αρχές.

[Πηγές: Caracisiac, Insideevs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE