Οδηγός Porsche Macan γκρεμίζει δύο μηχανές σε 15" [video]

Οδηγός Porsche Macan γκρεμίζει δύο μηχανές σε 15" [video]

Η διήθηση των μοτοσικλετών κι ο ελλιπής έλεγχος του οδηγού της Porsche Macan στους καθρέπτες του, έχουν ως αποτέλεσμα τρεις μοτοσικλετιστές στο έδαφος μέσα σε 15".

Porsche Macan

Βίντεο από τη Σιγκαπούρη προκαλεί τρόμο. Οδηγός Porsche Macan, χωρίς καμία επιθετική διάθεση, προκαλεί ατυχήματα με δύο διαφορετικές μοτοσικλέτες μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η ελλιπής προσοχή του στους πλαϊνούς καθρέπτες κι η διήθηση που πραγματοποιούν οι μηχανόβιοι, περνώντας ανάμεσα στα αυτοκίνητα, έχουν ολέθρια αποτελέσματα.

Το συμβάν συνέβη στην ασιατική χώρα στις 28 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και θυμίζουμε ότι τα αυτοκίνητα εκεί έχουν το τιμόνι στη δεξιά πλευρά.

Ποιος ευθύνεται για το ατύχημα; H κακιά στιγμή ή λανθασμένες οδηγικές νοοτροπίες που εκκολάπτονταν εδώ και χρόνια;

Εγκλωβισμένος στην αριστερή λωρίδα, δηλαδή αντίστοιχη της δεξιάς στα καθ' ημάς, ο οδηγός της Porsche Macan επιχειρεί να μπει στη μεσαία. Ενώ φαίνεται ότι κινείται προσεκτικά, δεν αντιλαμβάνεται τη μοτοσικλέτα που περνάει ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Να φταίει ότι ο καθρέπτης του είναι βρεγμένος και μακριά από τον οδηγό; Ένα σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου θα ήταν σωτήριο, αλλά το γερμανικό μοντέλο είναι λίγο παλιότερο και δεν είναι εξοπλισμένο με το ADAS βοήθημα. 

Από το βίντεο, φαίνεται ότι η μηχανή δεν έχει αναμμένα φώτα. Καθώς περνά ανάμεσα στις λωρίδες και φορτωμένη με δύο αναβάτες με πολύ υψηλότερη ταχύτητα από τα υπόλοιπα οχήματα, δεν έχει την ευχέρεια ελιγμού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έκρηξη ατυχημάτων παγκοσμίως με τα ηλεκτρικά πατίνια

Χτυπά στο φτερό της Porsche κι οι δύο μηχανόβιοι γκρεμίζονται στο οδόστρωμα. Ευτυχώς δεν ακολουθεί κάποιος στη μεσαία λωρίδα, γιατί τότε τα πράγματα θα είχαν διαφορετική κατάληξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άρειος Πάγος: Οι μοτοσικλέτες που κινούνται ανάμεσα στις λωρίδες φέρουν την απόλυτη ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος

Μετά το αρχικό σοκ, ο οδηγός σκέφτεται ώριμα και μπαίνει στη μεσαία για να τους προφυλάξει, ακινητοποιώντας το όχημα με αλάρμ. Καθώς ανοίγει την πόρτα για να πλησιάσει τους τραυματίες, μία δεύτερη μοτοσικλέτα τον προσπερνά από τη δεξιά πλευρά της Porsche Macan, χτυπά την πόρτα, πέφτει στα δεξιά και συγκρούνεται και με το λευκό βαν.

Porsche Macan

Το όλο περιστατικό συνέβη σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα και σίγουρα προκάλεσε ζημιές αξίας χιλιάδων ευρώ χωρίς να συνυπολογίζουμε το ιατρικό κόστος. Ευτυχώς, όλοι οι αναβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 91χρονη μπήκε ανάποδα στην εθνική, προκάλεσε ατύχημα κι... έφυγε

Ατυχήματα όπως του συγκεκριμένου βίντεο μάς υπενθυμίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η διήθηση ανάμεσα στις λωρίδες κυκλοφορίας και τι κινδύνους εγκυμονούν. Ακόμα κι όταν πραγματοποιείται καταχρηστικά σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος, πρέπει να γίνεται με μικρή διαφορά ταχύτητας και την προσοχή εξαιρετικά τεταμένη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube