Fleximan: Υπερήρωας καταστρέφει κάμερες ταχύτητας [video]

Fleximan: Υπερήρωας καταστρέφει κάμερες ταχύτητας [video]

Η Ιταλία έχει πλέον τον δικό της υπερήρωα, μόνο που δεν κάνει ακριβώς καλές πράξεις.

Fleximan

Θυμάστε που το προηγούμενο καλοκαίρι οι Βρετανοί κατέστρεφαν τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που κατέγραφαν τις πινακίδες όσων εισέρχονταν στο Λονδίνο; Τώρα, ένα παρόμοιο κίνημα ανθίζει στην Ιταλία κι ονομάζεται Fleximan.

Πήρε το όνομά του από το εργαλείο που χρησιμοποιείται για την κοπή των καμερών ταχύτητας, έναν γωνιακό τροχό που λέγεται flessibile στα ιταλικά. Ε, στο πιο διεθνές και με μια δόση υπερήρωα, να πώς προέκυψε ο Fleximan.

Δεν αρκεί να καταστρέφεις τις κάμερες ταχύτητας, αλλά πρέπει να το κάνεις και με στιλ. Είμαστε ή δεν είμαστε στην Ιταλία;

Όχι πως οι Ιταλοί περιορίζονται στον γωνιακό τροχό. Κάποιες κάμερες ταχύτητας έχουν ανατιναχτεί, άλλες πυροβοληθεί (σας θυμίζει τις τρυπημένες από σκάγια πινακίδες στην πατρίδα μας;), ακόμα και καταρριφθεί από τρακτέρ.

Fleximan

Η ποικιλία των μεθόδων αντανακλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος Fleximan, αλλά ένα ολόκληρο κίνημα από πίσω.

Πρόκειται για τιμητικό τίτλο για όποιον -κυρίως στη βόρεια Ιταλία- προτιμά το κόψιμο της κάμερας παρά κάποια άλλη διαδικασία καταστροφής.

Fleximan

Η δημοφιλία του Fleximan συνεχώς αυξάνει. Στη γείτονα έχουν εμφανιστεί αφίσες με την καρικατούρα του, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιουργούνται εικαστικές απεικονίσεις σε μορφή υπερηρώων. Τόσο αρσενικών, όσο και θηλυκών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Carabinieri μπαίνουν στην πρίζα, παρέλαβαν 52 ηλεκτρικά Nissan LEAF

Αντίστοιχη προσοχή όμως δείχνει κι η αστυνομία, τόσο ώστε να έχει αναθέσει την υπόθεση σε ένα τμήμα των Carabinieri, που συνήθως επικεντρώνεται στη δίωξη μελών της μαφίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Fleximan

Στην περιοχή του Verbano, ένας 50χρονος εργάτης αποτελεί τον πρώτο Fleximan που αναγνωρίστηκε και συνελήφθη. Το επίσημο κατηγορητήριο κάνει λόγο για καταστροφή δύο στύλων με κάμερες ταχύτητας μόνο με τη δύναμη των χεριών του, αναφέρει η Corriere Della Sera.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Carabinieri λιώνουν για... Suzuki Jimny

Η αστυνομία θέλει να πιάσει κι άλλους με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας. Χρησιμοποιώντας πλάνα από χιλιάδες κάμερες παρακολούθησης, συλλέγοντας πληροφορίες πινακίδων κυκλοφορίας κι εντείνοντας τις περιπολίες, οι Carabinieri είναι βέβαιοι ότι μπορούν να συλλάβουν τους Fleximen αναλύοντας διεξοδικά κάθε διαθέσιμο αποδεικτικό στοιχείο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube