Χρυσές δουλειές για τις κάμερες εντοπισμού χρήσης κινητού πίσω από το τιμόνι [video]

Χρυσές δουλειές για τις κάμερες εντοπισμού χρήσης κινητού πίσω από το τιμόνι [video]

Έχουν αποφέρει $7 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο μήνες λειτουργίας!

Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην πολιτεία New South Wales της Αυστραλίας για εντοπισμό όσων χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης, έχουν αποφέρει στην πολιτειακή κυβέρνηση πάνω από $7 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (δηλαδή περίπου €4,2 εκατομμύρια ευρώ) σε πρόστιμα, μόνο μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο!

Είναι ενδεικτικό ότι από την τοποθέτησή τους, τα έσοδα από πρόστιμα σε σχέση με χρήση κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι έχουν αυξηθεί κατά 1.500% όπως μεταδίδει το 9News. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάμερες τσάκωσαν 3.303 οδηγούς με κινητό μέσα σε μια εβδομάδα

Οι κάμερες τοποθετήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 σε δύο σταθερά σημεία (Anzac Parade και αυτοκινητόδρομος M4), ενώ για τους τρεις πρώτους μήνες οι οδηγοί λάμβαναν προειδοποιήσεις αντί για πρόστιμα. Οι κανονικές κλήσεις ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου, με τα πρόστιμα να διαμορφώνονται στα $344 (€206) και στα $457 (€273) για τις περιοχές γύρω από σχολεία.

Δεδομένων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην κυκλοφορία λόγω πανδημίας COVID-19, οι παραβάσεις - και τα έσοδα - αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς περισσότεροι οδηγοί θα κυκλοφορούν στους δρόμους με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

[Πηγή: CarExpert]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube