Κάμερες τσάκωσαν 3.303 οδηγούς με κινητό μέσα σε μια εβδομάδα

Κάμερες τσάκωσαν 3.303 οδηγούς με κινητό μέσα σε μια εβδομάδα

Στους παραβάτες έγινε απλή παρατήρηση από την αστυνομία αλλά θα σύντομα θα ακολουθήσουν πρόστιμα.

Οι πρώτες κάμερες με τεχνολογία εντοπισμού οδηγών που χρησιμοποιούν smartphone πίσω από το τιμόνι κάνουν χρυσές δουλειές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, καθώς στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους έπιασαν 3.303 παραβάτες!

Για τους τρεις πρώτους μήνες, οι παραβάτες θα λαμβάνουν μια απλή παρατήρηση από την αστυνομία μέσω αλληλογραφίας, όμως από την 1η Μαρτίου 2020, όποιος πιάνεται με κινητό πίσω από το τιμόνι θα καταβάλλει πρόστιμο $344 (€213) και $457 (€283) για σχολικές περιοχές, με επιπλέον πέντε πόντους ποινής στο δίπλωμα οδήγησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυστραλία: Πρόστιμο "φωτιά" για όσους συνδυάζουν κινητό και οδήγηση

Σήμερα, στη Νέα Νότια Ουαλία λειτουργούν 10 σταθερές και κινητές κάμερες, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα προστεθούν 35 ακόμα. Μια δεύτερη πολιτεία της Αυστραλίας - το Κουίνσλαντ - θα θέσει τις εν λόγω κάμερες σε δοκιμαστική λειτουργία μέσα στο 2020.

Η τεχνολογία εντοπισμού smartphone είναι μια εφεύρεση του Alexander Jannink από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ο οποίος έχασε τον φίλο του σε τροχαίο ατύχημα λόγω μειωμένης προσοχής του οδηγού που πιθανότατα ασχολούνταν εκείνη τη στιγμή με το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: Caradvice.com.au

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube