Στο σφυρί η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Καρόλου [video]

Στο σφυρί η Jaguar I-Pace του Βασιλιά Καρόλου [video]

«Σιωπηλή αλλά θανατηφόρα», την είχε περιγράψει ο Κάρολος και τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Η Jaguar I-Pace ήταν από τα πρώτα σπορ ηλεκτρικά crossover/SUV κι η συγκεκριμένη αγοράστηκε από τον βασιλιά Κάρολο του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018. Όταν η Βασίλισσα μητέρα του ήταν ακόμα ζωντανή κι ο ίδιος αποκαλούνταν Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Το πάθος του Καρόλου για την οικολογία είναι γνωστό κι όποτε οδηγεί την Aston Martin DB6 Volante του, γεμίζει το ντεπόζιτό της με βιοκαύσιμα. Όταν όμως θέλησε να αγοράσει το πρώτο του ηλεκτρικό, επέλεξε την Jaguar I-Pace, προφανώς για τη βρετανική της καταγωγή.

Σπορ ιαγουάρος 400 ίππων και με βασιλική προϋπηρεσία. Τι άλλο να ζητήσεις;

Η οποία του παραδόθηκε σε απόχρωση Eiger Grey, αλλά ο Κάρολος την έστειλε πίσω για να ξαναβαφτεί στο αγαπημένο του Loire Blue, καθιστώντας την τη μοναδική I-Pace σε αυτό το χρώμα.

Jaguar I-Pace

Ο μελλοντικός τότε βασιλιάς κράτησε το βρετανικό EV στην κατοχή του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, διανύοντας κάτι λιγότερο από 5.000 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νιώσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη Mercedes-Benz S320

Δεν έγιναν όμως όλα από αυτόν. Σε πολλές περιπτώσεις, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, αφήνοντας την οδήγηση στους σοφέρ του.

Jaguar I-Pace

Ο Κάρολος έχει φωτογραφηθεί αρκετές φορές να καταφτάνει σε εκδηλώσεις με τη συγκεκριμένη Jaguar I-Pace. Σε μία από τις αυτές μάλιστα περιέγραψε το crossover ως «σιωπηλό αλλά θανατηφόρο» όταν ρωτήθηκε σχετικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα αγόραζες το Range Rover V8 LWB της Βασίλισσας Ελισάβετ Β';

Αφού η I-Pace επέστρεψε στα κεντρικά, πουλήθηκε ως ένα απλό μεταχειρισμένο σε μία κυρία, χωρίς να την ενημερώσουν για το πλούσιο βιογραφικό της. Παρά μόνο όταν πια είχε συμφωνήσει να την αγοράσει. Στη συνέχεια πρόσθεσε επιπλέον 51.500 km στο οδόμετρο.

Jaguar I-Pace

Η δεύτερη κάτοχος δεν θέλησε να διατηρήσει κρυφή την πρότερη βασιλική καταγωγή του οχήματός της, αφού είναι σχεδόν σίγουρη ότι έτσι θα πουληθεί σημαντικά ακριβότερα. Ίσως μάλιστα βγάλει και κέρδος σε σχέση με όσα πλήρωσε προ 3ετίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο βασιλιάς του Εσουατίνη αγόρασε 19 Rolls-Royce για τις συζύγους του

Κι ενώ οι Jaguar I-Pace HSE κόστιζαν καινούργιες το 2018 £74.445 (€87.000) στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα αντίστοιχων χιλιομέτρων πιάνουν περί τις £24.000 (€28.000). Κι όμως, η εκτιμώμενη τιμή της βασιλικής Jag πιστεύεται ότι θα κυμανθεί από £55 έως £70.000 (€64-82.000) όταν δημοπρατηθεί στις αρχές Μαρτίου.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube