Ο βασιλιάς του Εσουατίνη αγόρασε 19 Rolls-Royce για τις συζύγους του

Ο βασιλιάς του Εσουατίνη αγόρασε 19 Rolls-Royce για τις συζύγους του

Παρόλο που ο πληθυσμός της χώρας ζει κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ο βασιλιάς Μσουάτι 'Γ του Εσουατίνη (πρώην Σουαζιλάνδη) ξόδεψε πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά υπερπολυτελών αυτοκινήτων, την ώρα που οι κάτοικοι της χώρας ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο μονάρχης αγόρασε 19 Rolls-Royce και 120 BMW για την οικογένειά του. Ο 51άχρονος με τις 14 συζύγους και τα 23 παιδιά, έχει καταθέσεις ύψους 210 εκατομμυρίων ευρώ και ένα ιδιωτικό τζετ για τις μετακινήσεις του. Την ίδια στιγμή, το μέσο εισόδημα στο Βασίλειο του Εσουατίνη είναι 128 ευρώ το μήνα, ενώ το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού 1,1 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μόλις 57,7 χρόνια.

King

Φωτογραφίες και βίντεο από τα φορτηγά που μετέφεραν πολυάριθμες Rolls-Royce Ghost, Phantom και Cullinan δημοσιεύθηκαν από δημοσιογράφους στο διαδίκτυο. 

Τα υπερπολυτελή μοντέλα προορίζονται για το βασιλιά, την μητέρα του και τις πολυάριθμες συζύγους του όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Wandile Dludlu, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί πολιτικά την κίνηση του πολιτικού του αντιπάλου, καλώντας τον κόσμο σε εξέγερση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube