Οι γυναίκες ψήφισαν το γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Οι γυναίκες ψήφισαν το γυναικείο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Και δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι τα ψηλά μοντέλα ποδηγέτησαν τα φετινά βραβεία.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Ποιος είπε ότι θα πρέπει να διαλέγουν μόνο το χρώμα, όπως λέει η λαϊκή πεποίθηση; Οι γυναίκες αγαπούν τα αυτοκίνητα και μάλιστα έχουν τον δικό τους θεσμό για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Στη φετινή ψηφοφορία για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 συμμετείχαν 75 γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες και πέντε ηπείρους. Περιόρισαν σταδιακά τη λίστα από 62 υποψηφίους σε μόνο πέντε, έναν νικητή σε κάθε αντίστοιχη κατηγορία. 

Έχουν γνώμη και μάλιστα ισχυρή. Οι γυναίκες ψηφίζουν ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο, ας διαλέξουν οι άντρες το χρώμα

Για να προκριθεί στην τελική 5άδα, κάθε μοντέλο έπρεπε να πωλείται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο – Volvo EX30

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Επαινείται για την άνεση και την ευρυχωρία του, καθώς και για την ποιότητα κατασκευής και τον εξοπλισμό ασφαλείας. Είναι το μικρότερο και γρηγορότερο μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα, προσφέρει έως και 428 PS και κοστίζει από €29.572 στην ελληνική αγορά.

Καλύτερο Μεγάλο Αυτοκίνητο – BMW Σειρά 5

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Η νέα γενιά BMW Σειρά 5 παρουσιάστηκε πέρυσι και κέρδισε την κατηγορία Καλύτερου Μεγάλου Αυτοκινήτου. Είναι το μόνο μη ψηλό μοντέλο που κέρδισε κάποια κατηγορία, με την προφανή εξαίρεση της Aston Martin DB12.

Το μοντέλο διατίθεται σε σεντάν και βάγκον αμαξώματα, με πολλαπλές επιλογές κινητήρων και, για πρώτη φορά, μια ηλεκτρική παραλλαγή που ονομάστηκε i5

Καλύτερο SUV – Kia EV9

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Με τέτοια ριζοσπαστική και «καινοτόμα σχεδίαση», καθώς κι η «υψηλή τεχνολογία», δεν απορούμε που το Kia EV9 είναι ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται. Πρόσφατα κέρδισε το Golden Steering Wheel 2023 (Χρυσό Τιμόνι 2023) στην κατηγορία «oικογενειακά αυτοκίνητα».

Καλύτερο 4x4 & Pick-Up – Volkswagen Amarok

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Μοιραζόμενο την ίδια πλατφόρμα με το Ford Ranger, το Volkswagen Amarok δεύτερης γενιάς έπεισε τις κριτές ότι του αξίζει να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το γερμανικό pick-up επαινέθηκε για τη «ριζική αλλαγή» που επέφερε η ανανέωση.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι επαίνεσαν το βελτιωμένο εσωτερικό και τον εξοπλισμό του, καθώς και τους πέντε διαφορετικούς κινητήρες με τους οποίους διατίθεται στις παγκόσμιες αγορές.

Καλύτερο Exclusive Αυτοκίνητο – Aston Martin DB12

Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Το βρετανικό GT είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που πωλούνται σήμερα. Θα μπορούσε λοιπόν να κερδίσει μόνο με την εμφάνισή του.

Αλλά είμαστε σίγουροι ότι η κριτική επιτροπή συγκινήθηκε κι από τα 680 PS και τα 800 Nm που αποδίδει ο twin-turbo V8 των 4.0 lt που προέρχεται από τη Mercedes-Benz. Χρειάζεται μόνο 3,6" για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h και θα συνεχίσει να επιταχύνει ως τα 325 km/h.

Στις 8 Μαρτίου, οι γυναίκες κριτές θα ανακοινώσουν τον μεγάλο νικητή, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube