Αποκαλυπτήρια για τη νέα Aston Martin DB12

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Aston Martin DB12

Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα DB12, τη διάδοχο της DB11 με ισχύ 680 ίππους και τελική ταχύτητα 325 km/h.

O Βρετανός κατασκευαστής παρουσίασε σήμερα τη νέα Aston Martin DB12, την οποία περιγράφει ως «το πρώτο σούπερ τούρερ στον κόσμο».

Σχεδιαστικά, αποτελεί εξέλιξη του προκατόχου της, της DB11, με τις κυριότερες διαφορές να βρίσκονται στο εμπρός μέρος όπου τα φώτα και το splitter έχουν ανασχεδιαστεί, ενώ η γρίλια έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις.

H νέα DB12 κοσμείται φυσικά από τον νέο λογότυπο της μάρκας και πατάει στο δρόμο με τροχούς 21". Την ακινητοποίησή της αναλαμβάνουν δίσκοι 400 mm εμπρός και 360 mm πίσω.

Aston Martin DB12

Eκεί που η DB12 διαφέρει σημαντικά σε σχέση με την DB11, είναι το εσωτερικό. O οδηγός αντικρίζει μπροστά του ένα νέο τιμόνι και έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται ένα ολοκαίνουργιο σύστημα infotainment με οθόνη 10,25" που διαθέτει όλα τα σύγχρονα καλούδια όπως Apple CarPlay, Android Auto, συνδεσιμότητα 4G και δυνατότητα over-the-air αναβαθμίσεων. 

Την ίδια στιγμή, η κεντρική κονσόλα έχει ανασχεδιαστεί, φιλοξενώντας αρκετά φυσικά κουμπιά αλλά και το μπουτόν για την εκκίνηση του κινητήρα.

Aston Martin DB12

Κάτω από το καπό της συναντάμε τον γνωστό 4.0 lt twin-turbo V8 της Mercedes-AMG που πλέον αποδίδει 680 ίππους στις 6.000 rpm και 800 Nm ροπής ανάμεσα στις 2.750 και τις 6.000 rpm.

H ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου 8τάχυτου σασμάν. Ως αποτέλεσμα, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Τέλος, σε σχέση με την DB11 έχει 7% υψηλότερη ακαμψία, εξοπλίζεται με ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και αναθεωρημένο σύστημα ανάρτησης με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Οι παραδόσεις τις νέας Aston Martin DB12 θα ξεκινήσουν μέσα στο τρίτο τετράμηνο του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube