Το MG ZS σπάει τα ταμεία στην Ισπανία, πρώτο τον Δεκέμβριο

Το MG ZS σπάει τα ταμεία στην Ισπανία, πρώτο τον Δεκέμβριο

Μπροστά από Clio και Sandero, το MG ZS ήταν το πιο καλοπουλημένο μοντέλο στην Ισπανία για τον Δεκέμβριο που μας πέρασε.

MG ZS

Το διάγραμμα πωλήσεων της Ισπανίας βρήκε ένα κινεζικό μοντέλο να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή τον τελευταίο μήνα του 2023. Πρόκειται για το B-SUV MG ZS, το οποίο ταξινόμησε 2.563 μονάδες τον Δεκέμβριο που μας πέρασε στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Έτσι, το MG ZS σκαρφάλωσε στην κορυφή, ξεπερνώντας το Renault Clio και το Dacia Sandero, που ήταν τα υπόλοιπα μοντέλα που συμπλήρωσαν το βάθρο.

Ξεκινώντας από €14.690, οι Ισπανοί τίμησαν τον value for money χαρακτήρα του MG ZS, που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των πωλήσεων

Συγκεκριμένα, το Clio παρουσίασε αυξημένες πωλήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος κατά 57%. Το ZS δεν ήταν διαθέσιμο τον Δεκέμβριο του 2022. Από την άλλη πλευρά, το Sandero σημείωσε πτώση στις πωλήσεις κατά 11%.

MG ZS

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω μοντέλα πωλούνται σημαντικά φθηνότερα στην Ισπανία από την πατρίδα μας. Το Dacia ξεκινά από €13.200, το Renault από €16.100 και το MG από €14.690.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG ZS 1.0T MT 111 PS

Το αμιγώς ηλεκτρικό MG ZS EV τιμάται από €22.480, ενώ οι συνολικές πωλήσεις στη μεσογειακή χώρα αυξήθηκαν κατά 11% τον Δεκέμβριο, 12ος συνεχόμενος μήνας με αύξηση πωλήσεων σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2022.

MG ZS

Η ισχυρή παρουσία της MG στην Ισπανία συνέβαλε ώστε να αναρριχηθεί στη 16η θέση των πωλήσεων στην Ευρώπη για τον Δεκέμβριο. Τον ίδιο μήνα μία χρονιά πριν, ήταν στην 21η θέση κι είναι απόλυτα λογικό, αφού δεν είχε αρχίσει η διάθεσή της σε κάποιες αγορές. Όπως την ελληνική, όπου ήρθε το περασμένο φθινόπωρο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: MG ZS 1.0 T-GDi

Είναι ενδιαφέρον ότι η Seat, η ισπανική μάρκα του oμίλου Volkswagen, δεν είχε κανένα όχημα στο top 10 του τοπικού πίνακα πωλήσεων, αναδεικνύοντας το ανταγωνιστικό τοπίο της αγοράς.

MG ZS

Ο Δεκέμβριος του 2023 ήταν επίσης ένας μεγάλος μήνας για την Toyota στην Ισπανία. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 17% χάρη στην αύξηση της ζήτησης κατά 71% για την Corolla και το αμείωτο ενδιαφέρον για το Yaris Cross.

Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι πωλήσεις των υβριδικών αυξήθηκαν κατά 24% στη χώρα τον τελευταίο μήνα του έτους. Των plug-in hybrid αυξήθηκαν κατά 41%, ενώ οι πωλήσεις των EV μοντέλων κατά 71%.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube