Και η Ρωσία στο παιχνίδι της επιδότησης των EV

Και η Ρωσία στο παιχνίδι της επιδότησης των EV

Η κυβέρνηση της Μόσχας εξετάζει την χορήγηση γενναίων οικονομικών κινήτρων για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ρωσία.

Η Ρωσία σχεδιάζει να επιδοτήσει τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων εγχώριας παραγωγής για την τόνωση της ζήτησης αλλά και της παραγωγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Ρωσία που είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου υστερεί πολύ από την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Μόσχας εξετάζει την χορήγηση γενναίων οικονομικών κινήτρων για τη δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα. 

Από τα εκτιμώμενα συνολικά 45 εκατομμύρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στη Ρωσία πέρυσι, μόνο 11.000 ήταν ηλεκτροκίνητα.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι σημαντικά πιο ακριβά από τα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι επιδοτήσεις αποσκοπούν στο να καταστήσουν προσιτά τα ηλεκτρικά οχήματα ρωσικής κατασκευής, δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας, Maxim Kolesnikov.

Μέσω επιδοτήσεων, η κυβέρνηση σχεδιάζει να καλύψει το 25% της τιμής αγοράς οποιουδήποτε ηλεκτρικού αυτοκινήτου ρωσικής κατασκευής, έως 625.000 ρούβλια το πολύ (8.570 δολάρια), πιθανώς από το επόμενο έτος, είπε.

Η Ρωσία στοχεύει σε ετήσια παραγωγή 220.000 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030 και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί ξένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν δείξει ενδιαφέρον να φτιάξουν σε ρωσικό έδαφος εργοστάσια κατασκευής EV. 

Η αυξημένη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων θα βοηθήσει επίσης τη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους μείωσης του άνθρακα. Η χώρα προσχώρησε στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2019 και στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές στο 70% των επιπέδων του 1990 έως το 2030, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί σχετικά εύκολα λόγω της ευρείας αποβιομηχάνισης από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube