Jaguar Land Rover: Όλα στην πρίζα έως το 2030

Jaguar Land Rover: Όλα στην πρίζα έως το 2030

Ο πρόεδρος της εταιρείας Thierry Bolloré ανακοίνωσε το στρατηγικό πλάνο Reimagine.

O εξηλεκτρισμός της γκάμας των προϊόντων της Jaguar Land Rover είναι η απόλυτη προτεραιότητα του νέου στρατηγικού πλάνου της εταιρείας που ακούει στο όνομα «Reimagine» και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Thierry Bolloré.

Σύμφωνα με το πλάνο αυτό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η Land Rover θα παρουσιάσει 6 αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα, με το πρώτο να έχει προγραμματιστεί να βγει στους δρόμους το 2024.

bollo

Για το λόγο αυτό, η Land Rover θα χρησιμοποιεί για τα μοντέλα της την πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), που προσφέρει τη δυνατότητα κατασκευής εξηλεκτρισμένων και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων, καθώς και την Electric Modular Architecture (EMA), που υποστηρίζει την κατασκευή εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων (όχι 100% ηλεκτροκίνητων). 

jagu

Παράλληλα μέχρι τα τέλη του 2025 η Jaguar θα έχει γίνει μια μάρκα πολυτελών οχημάτων πλήρους ηλεκτροκίνησης, που με τη σειρά τους θα βασίζονται πάνω σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα. 

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως μέχρι το 2030 όλα τα μοντέλα με το σήμα των Jaguar και Land Rover θα έχουν ηλεκτροκίνητη έκδοση. 

Παράλληλα, στόχος είναι να μηδενιστεί το αποτύπωμα του CO2 σε όλη την αλυσίδα παραγωγής έως το 2039. Στο πλαίσιο του σχεδίου Reimagine, πέρα από την ηλεκτροκίνηση, στο τραπέζι έχει μπει και η εξέλιξη τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με ο υδρογόνο και τις κυψέλες καυσίμου. Μάλιστα, οι δοκιμές των συγκεκριμένων τεχνολογιών θα ξεκινήσουν σε πραγματικές συνθήκες μέσα στους επόμενους 12 μήνες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube