Η Tesla ετοιμάζει ταχυφορτιστή για 164 αυτοκίνητα

Η Tesla ετοιμάζει ταχυφορτιστή για 164 αυτοκίνητα

Θα βρίσκεται στην Καλιφόρνια και θα διαθέτει 16 ξεχωριστούς ταχυφορτιστές για οχήματα με ρυμουλκούμενα.

Tesla

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν τεράστιο νέο σταθμό ταχυφορτιστών στην Καλιφόρνια, που θα έχει αρκετό χώρο κι ηλεκτρική ισχύ για περισσότερα από 160 EV ταυτόχρονα.

Ο μεγαλύτερος σταθμός ταχυφόρτισης της Tesla στον κόσμο θα κατασκευαστεί στην κομητεία Kern της Καλιφόρνια. Επί του παρόντος, τον τίτλο κατέχει η εγκατάσταση στο συγκρότημα Harris Ranch στην Coalinga της Καλιφόρνια, με 98 θέσεις φόρτισης.

Κολοσσιαίο έργο, όπου θα μπορούν να φορτίζουν ταυτόχρονα 164 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αλλά με 164 θέσεις, ο νέος σταθμός θα είναι σχεδόν διπλάσιος, καλύπτοντας τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων στο δρόμο. Τόσο με τα σήματα της Tesla, όσο και των άλλων κατασκευαστών.

 

 

Τα σχέδια δείχνουν επίσης ότι η Tesla θα κατασκευάσει 16 θέσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να διευκολύνουν τη φόρτιση σε αυτοκίνητα που ρυμουλκούν τρέιλερ ή τροχόσπιτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Model 3 έχει την καλύτερη αυτονομία στο -πολύ- κρύο

Φωτοβολταϊκά στέγαστρα θα τροφοδοτούν με ηλεκτρική ενέργεια πολλές μπαταρίες αποθήκευσης, καθιστώντας την όλη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον.

 Tesla

Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε θα κατασκευαστεί ο τεράστιος κόμβος φόρτισης, αλλά κρίνοντας από την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκαν τα προηγούμενα έργα, ενδέχεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model 2 «Redwood» καταφτάνει στα μέσα του 2025

Η Καλιφόρνια φιλοξενεί τους μεγαλύτερους κόμβους ταχυφορτιστών Tesla για αρκετά χρόνια. Η εγκατάσταση Kettleman City μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Φρανσίσκο είχε τον τίτλο όταν εγκαινιάστηκε το 2017 με 40 θέσεις. Στη συνέχεια, ο κόμβος στο The Outlets στην κοιλάδα San Joaquin πήρε την πρώτη θέση του με 76 θέσεις, ακολουθούμενο από το Harris Ranch με 98.

 

 

Τούτου λεχθέντος, η πόλη Shenzen της Κίνας έχει τον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, με 637 θέσεις! Η Tesla διαθέτει στρατηγικό πλεονέκτημα με το άριστα οργανωμένο κι εύκολο στη λειτουργία δίκτυο ταχυφορτιστών της. Τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

Επεκτείνεται συνεχώς κι αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 6.000 σημεία, όπου μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα περίπου 55.000 ηλεκτρικά οχήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube