Η Tesla αποκόμισε $1,79 δισεκατομμύρια από τους ρύπους

Η Tesla αποκόμισε $1,79 δισεκατομμύρια από τους ρύπους

Ή αλλιώς, όταν οι καλύτεροι πελάτες είναι οι ανταγωνιστές σου! Η Tesla κέρδισε πέρσι κοντά στα $2 δισεκατομμύρια από την πώληση δικαιωμάτων χρήσης ρύπων.

Tesla

Από το 2009, η Tesla έχει συγκεντρώσει το εκπληκτικό ποσό των $9 δισεκατομμυρίων πουλώντας δικαιώματα χρήσης ρύπων στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη. Το 2023 μόνο, αποκόμισε $1,79 δισεκατομμύρια από κατασκευαστές που δεν πληρούσαν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων. 

Η πώληση εικονικών μηδενικών ρύπων έχει αποδειχθεί μια πολύ επικερδής επιχείρηση για την Tesla, αφού έχοντας αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, δεν επιβαρύνεται με ρύπους.

Η Tesla έχει καταφέρει να βγάζει άφθονο χρήμα χωρίς πρακτικά να κάνει τίποτα

Στις ΗΠΑ, η Καλιφόρνια και περισσότερες από δώδεκα ακόμα πολιτείες απαιτούν από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παράγουν έναν ορισμένο αριθμό οχημάτων μηδενικών εκπομπών. 

Tesla

Εάν μια αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να πιάσει τον στόχο, μπορεί να αγοράσει «μηδενικούς ρύπους» από άλλο κατασκευαστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk απειλεί να εγκαταλείψει την Tesla

Η Tesla έχει συνεχώς πλεονάζουσες πιστώσεις κι είναι πολύ χαρούμενη που τις πουλάει σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που υπερβαίνουν τα πρότυπα εκπομπών. Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Elon Musk δεν κερδίζει χρήματα μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κι από την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Tesla

Η Tesla γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να επαφίεται σε αυτά τα κέρδη για πολύ ακόμα, καθώς οι ανταγωνιστές της εξηλεκτρίζουν τις γκάμες τους.

Στα τέλη του 2020, ο οικονομικός διευθυντής της Tesla, Zachary Kirkhorn, δήλωσε ότι η πώληση πιστώσεων θα απέδιδε ένα ουσιαστικό όφελος για «λίγα ακόμη τρίμηνα».

Tesla

«Αυτό που έχω ξαναπεί είναι ότι μακροπρόθεσμα, οι πωλήσεις ρύπων δεν θα αποτελούν ουσιαστικό μέρος της επιχείρησης και δεν τις υπολογίζουμε για πολύ ακόμα», δήλωσε. «Είναι πιθανό να συνεχίσουμε να έχουμε κέρδος για μερικά επιπλέον τρίμηνα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model Y πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2023

Τελικά, η κονόμα καλά κρατεί για την Tesla, που το 2020 κέρδισε $1,58 δισεκατομμύρια από τις πιστώσεις ρύπων, ενώ το ποσό μειώθηκε κατά 7% το 2021. Επανήλθε όμως δυναμικά το 2022 με $1,7 δισεκατομμύρια κι ακόμα παραπάνω το 2023.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube