Η Tesla ανακοίνωσε 10% περικοπές του εργατικού δυναμικού

Η Tesla ανακοίνωσε 10% περικοπές του εργατικού δυναμικού

Η Tesla ανέφερε πρόσφατα την πρώτη 3μηνιαία πτώση στις παραδόσεις νέων οχημάτων εδώ και τέσσερα χρόνια.

Tesla

Η Tesla θα περιορίσει το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως κατά περισσότερο από 10%, με την απόφαση να ανακοινώνεται σε ένα εσωτερικό email που κυκλοφόρησε στους υπαλλήλους. Ο Elon Musk ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από τη «δύσκολη απόφαση» για τη μείωση του εργατικού δυναμικού καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για την «επόμενη φάση ανάπτυξης».

Σύμφωνα με το αφεντικό της Tesla, οι απολύσεις είναι μια στρατηγική κίνηση που στοχεύει σε «μειώσεις του κόστους κι αύξηση της παραγωγικότητας». Και σίγουρα δεν έγινε αψήφιστα. «Δεν υπάρχει τίποτα που να μισώ περισσότερο, αλλά πρέπει να γίνει», αναφέρει ο ίδιος.

Με διπλάσιο αριθμό εργαζομένων σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, η Tesla θα προβεί σε μείωση των υπαλλήλων της κατά περίπου 10%

Tesla

Είναι ενδιαφέρον ότι στο ηλεκτρονικό μήνυμα δεν γίνεται καμία αναφορά σε επιβράδυνση των παγκόσμιων πωλήσεων. Αντίθετα, ο Νοτιοαφρικανός διευθύνων σύμβουλος αποδίδει τις απολύσεις σε «αλληλεπικάλυψη ρόλων κι εργασιακών λειτουργιών σε ορισμένους τομείς», που προέκυψε λόγω της ταχείας ανάπτυξης της Tesla τα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk απειλεί να εγκαταλείψει την Tesla

Ενώ ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων της Tesla που θα χάσουν τη δουλειά τους παραμένει άγνωστος, μια μείωση κατά 10% στον παγκόσμιο αριθμό υπαλλήλων θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 14.000 άτομα. Απασχολούσε 140.473 εργαζομένους στα τέλη του 2023, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από το 2020.

Tesla

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, νέα εργοστάσια ανέλαβαν την αυξημένη παραγωγή του δημοφιλούς Model Y. Ωστόσο, η Tesla σημείωσε πρόσφατα την πρώτη της 3μηνιαία μείωση πωλήσεων τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Άκυρο το Tesla Model 2», λέει το Reuters, διαψεύδει ο Elon Musk

Ταξινόμησε 386.810 οχήματα το πρώτο 3μηνο του 2024, σημειώνοντας μείωση 8,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023 και πέφτοντας κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Αυτό πάντως δεν την εμπόδισε να παραμείνει μπροστά στις ηλεκτρικές πωλήσεις από την BYD.

Tesla

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στα μέσα του 2022, όταν η Tesla υπέστη σημαντική μείωση του εργατικού της δυναμικού, σε ποσοστό αντίστοιχο και πάλι με 10%. Οι απολύσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη στο υπαλληλικό προσωπικό, καθώς οι διευθυντές είχαν λάβει οδηγίες νωρίτερα φέτος να καταρτίσουν λίστες με ονόματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube