Η SEAT θέλει να φτιάξει εργοστάσιο μπαταριών για ΕV στην Ισπανία

Η SEAT θέλει να φτιάξει εργοστάσιο μπαταριών για ΕV στην Ισπανία

Η SEAT ζητά στήριξη από την κυβέρνηση της Μαδρίτης για να προχωρήσει στα σχέδια εξηλεκτρισμού της. 

Η SEAT κάλεσε την ισπανική κυβέρνηση να προωθήσει την τοπική παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, των οποίων θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει την κατασκευή στην Ισπανία το 2025.

Η SEAT βρίσκεται σε "προχωρημένες συνομιλίες" με την κυβέρνηση σχετικά με το αν θα ξεκινήσει να παράγει ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα στο εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, δήλωσε ο πρόεδρος Wayne Griffiths.

Αφού θεώρησε «απαραίτητο» να έχει εργοστάσιο μπαταριών η Ισπανία, ο Griffiths είπε επίσης ότι θα βοηθούσε εάν οι μπαταρίες παραγόντουσαν κοντά στο εργοστάσιο του Martorell στη Βαρκελώνη.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ισπανία σκέφτεται να μετατρέψει το κύριο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Nissan στη Βαρκελώνη, που πρόκειται να κλείσει τον Δεκέμβριο, σε εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

"Η ισπανική κυβέρνηση δεν μπορεί να χάσει το τρένο της ηλεκτροκίνησης", δήλωσε ο Griffiths, τονίζοντας ότι η Ισπανία, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πρέπει να ηγηθεί στην προώθηση της παραγωγής, της ζήτησης και της φόρτισης των υποδομών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είπε ότι ένα μέρος των €140 δισ ευρώ της βοήθειας που θα πάρει η Ισπανία από την ΕΕ για την COVID-19, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον στόχο, υποστηρίζοντας ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στη χώρα που έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας της Δυτικής Ευρώπης.

Μαζί με άλλες σημαντικές ισπανικές εταιρείες, η SEAT εξέφρασε το ενδιαφέρον της να λάβει κεφάλαια της ΕΕ για την προώθηση του ηλεκτρικού μετασχηματισμού του τομέα αυτοκινήτων, δήλωσε εκπρόσωπος της SEAT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube