Η Porsche Macan EV θα έχει τρεις οθόνες, αλλά και διακόπτες

Η Porsche Macan EV θα έχει τρεις οθόνες, αλλά και διακόπτες

Η νέα Porsche Macan θα συνδυάζει τα καλά των δύο κόσμων: Της ανώτερης τεχνολογίας και της πιο παραδοσιακής προσέγγισης των φυσικών διακοπτών.

Porsche Macan

Η αμιγώς ηλεκτρική Porsche Macan καταφτάνει στις αρχές του 2024. Έχουμε απαθανατίσει πολλά πρωτότυπά της σε δοκιμές εξέλιξης ανά τον πλανήτη και τώρα μπορούμε επιτέλους να δούμε την καμπίνα της στις πρώτες φωτογραφίες που κοινοποίησε η γερμανική εταιρεία.

Θα πρέπει να περιμένουμε κάμποσο ακόμα για να δοκιμάσουμε στην πράξη τα 610 PS και τα 1.000 Nm ή να ταξιδέψουμε με την μπαταρία που έχει χωρητικότητα πέριξ των 100 kWh.

Με τρεις οθόνες, HUD και φυσικούς διακόπτες, η ηλεκτρική Porsche Macan συνδυάζει πολυτέλεια, τεχνολογία κι ευχρηστία σε ένα πακέτο

Γνωρίζουμε για την 4διεύθυνση, η οποία θα στρίβει αντίθετα τους πίσω τροχούς από τους μπροστινούς κάτω από τα 80 km/h για μεγαλύτερη ευελιξία και παράλληλα σε υψηλή ταχύτητα για αυξημένη ευστάθεια.

Porsche Macan

Όπως είχαμε πρωτοδεί στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, υιοθετείται η διάταξη που υπάρχει στην Taycan με τρεις οθόνες, αλλά και HUD με επαυξημένη πραγματικότητα. Έτσι, το μπροστινό παρμπρίζ μετατρέπεται σε τέταρτη οθόνη, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως βέλη για την επερχόμενη στροφή ή την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταχύπλοο φοράει τα σωθικά της ηλεκτρικής Porsche Macan [video]

Συνδυάζεται με την κυρτή οθόνη των 12,6" για τον οδηγό, την κεντρική οθόνη του infotainment των 10,9" που λειτουργεί σε Full HD, ενώ η προαιρετική οθόνη επιβατών έχει επίσης ίδιες διαστάσεις.

Porsche Macan

Η τελευταία επιτρέπει στον συνοδηγό να χειρίζεται λειτουργίες που διαφορετικά θα απαιτούσαν από τον οδηγό να σταματήσει, όπως την πλοήγηση ή την προβολή βίντεο. Ακόμα και το Spotify, το YouTube, αλλά και το WebEx. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καθυστερεί η ηλεκτρική Porsche Macan λόγω έλλειψης φορτιστών…

Υπάρχουν επίσης παιχνίδια, η εφαρμογή Home Assistant για smartphone και μηνιαίες ενημερώσεις που θα κρατούν τους Χάρτες της Google πάντα έγκυρους. Εάν ωστόσο προτιμάτε το Android Auto ή το Apple CarPlay από το λογισμικό της Porsche, θα είναι κι αυτά διαθέσιμα. 

Porsche Macan

Η προσέγγιση της νέας Porsche Macan δείχνει μια ξεκάθαρη διαφοροποίηση σε σχέση με τη μινιμαλιστική και συγκεντρωτική προσέγγιση της Tesla. Υιοθετεί μια πιο «φορτωμένη» καμπίνα, παντρεύοντας ό,τι ανώτερο τεχνολογικά με τους φυσικούς διακόπτες που ακόμα βρίσκουν έρεισμα σε μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube