Καθυστερεί η ηλεκτρική Porsche Macan λόγω έλλειψης φορτιστών…

Καθυστερεί η ηλεκτρική Porsche Macan λόγω έλλειψης φορτιστών…

Η Porsche αντιμετωπίζει προβλήματα στην εύρεση των κατάλληλων φορτιστών για τη νέα γενιά της ηλεκτρικής Macan, κάτι που την αναγκάζει να καθυστερήσει το λανσάρισμά της.

Το 2024 ήταν προγραμματισμένο να γίνει το λανσάρισμα της νέας και αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς της Porsche Macan, η οποία θα χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα PPE (Premium Platform Electric) που έχει κατασκευάσει η Audi.

Το χρονοδιάγραμμα ωστόσο φαίνεται πως αλλάζει, αφού η Porsche αντιμετωπίζει προβλήματα λογισμικού για το νέο της μοντέλο.

Αυτό οδηγεί την Porsche σε παράταση της παραγωγής και των πωλήσεων της υπάρχουσας γενιάς της Macan με θερμικούς κινητήρες κάτι που σημαίνει πως διευρύνεται το παράθυρο διάθεσής της και πως για να γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα της γενιά, θα χρειαστεί να συνυπάρξουν στην αγορά.

Porsche Macan

Αυτός είναι και ο τρόπος που προκρίνεται ως ο πιο αποδοτικός στο να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης φορτιστών, όμως το θέμα έχει και άλλες προεκτάσεις αφού εκτός από τη Macan που είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο της Porsche, αναμένονται και άλλα δύο ηλεκτρικά SUV από την Porsche αργότερα. 

Το ένα θα είναι η επόμενη γενιά της Cayenne που και αυτή θα αφήσει τα θερμικά μοτέρ εκτός της γκάμας της, καθώς κι ένα νέο μεγαλύτερο SUV μοντέλο με επταθέσια διάταξη καθισμάτων που θα δούμε μετά το 2025. 

Τότε θυμίζουμε πως θα σταματήσουν και οι 718 Boxster και 718 Cayman αφήνοντας χώρο για τους ηλεκτρικούς αντικαταστάτες τους, με την 911 να είναι το μόνο μοντέλο της Porsche που θα συνεχίσει με κινητήρες εσωτερικής καύσης αν και η κορυφαία έκδοση GT2 RS αυτής στην επόμενη γενιά της θα χρησιμοποιεί Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης και θα έχει απόδοση πάνω από 700 PS.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube