Η Lamborghini ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κατηγορία LMDh

Η Lamborghini ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κατηγορία LMDh

Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα teaser του αγωνιστικού της, η Lamborghini ανακοίνωσε την συμμετοχή της στην κατηγορία LMDh το 2024.

Lamborghini LMDh

To αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του αγωνιστικού κατηγορίας LMDh με το οποίο θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα WEC και ΙΜSA το 2024. Από το πρώτο σκίτσο που δημoσίευσε η Squadra Corse το αγωνιστικό φαίνεται να υιοθετεί στοιχεία από την σχεδίαση των Sián FKP 37 και την Essenza SCV12.

Θυμίζουμε ότι τα αγωνιστικά της νέας κατηγορίας LMDh (Le Mans Daytona hybrid) που θα κάνει ντεμπούτο το 2023, έχουν το προνόμιο να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα WEC και IMSA. Oι ομάδες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά σασί για το αγωνιστικό τους (Dallara, Multimatic, Ligier, Oreca), με εκείνες να πρέπει να εξελίξουν τον κινητήρα, το υβριδικό σύστημα, το αμάξωμα, τη μετάδοση και άλλα εξαρτήματα. Ήδη μάρκες όπως η BMW, Alpine, Peugeot, Porsche και Cadillac έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους.

Lamborghini LMDh

O CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann, δήλωσε για την συμμετοχή στην κατηγορία ότι «θα έρθουμε αντιμέτωποι με τους καλύτερους και η αγωνιστική εμπλοκή μας θα αποτελέσει κινούμενο εργαστήριο για τεχνολογίες που θα περάσουν στα μοντέλα παραγωγής μας».

Για περισσότερες πληροφορίες για το ιταλικό αγωνιστικό θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά στο ντεμπούτο του το 2024.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube