Η Ford θωρακίζεται για την κινεζική απόβαση

Η Ford θωρακίζεται για την κινεζική απόβαση

Η Ford δημιούργησε μια ειδική ομάδα για να σχεδιάσει ένα προσιτό ηλεκτρικό που θα ανταγωνιστεί τα κινεζικά ηλεκτρικά μοντέλα όπως το BYD Seagull.

Ford

Οι περισσότεροι αγοραστές στην Ελλάδα περιμένουν τα κινεζικά μοντέλα με ανυπομονησία. Θεωρώντας ότι θα αποτελέσουν μια πιο προσιτή επιλογή στην ακρίβεια που μαστίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Οι παραδοσιακοί κατασκευαστές όμως νιώθουν την ασιατική απειλή κι η Ford ήδη κάνει τα κουμάντα της για να θωρακιστεί καταλλήλως.

Αντί να βάλουν το κεφάλι στην άμμο ή να ζητούν μέτρα που θα αναχαιτίσουν τους Κινέζους με επιπλέον φορολογία, οι ιθύνοντες της Ford καταλαβαίνουν ότι αναπόφευκτα τα κινεζικά μοντέλα θα πλημμυρίσουν την υφήλιο.

Η Ford συνειδητοποιεί ότι οι Κινέζοι βρίσκονται στο κατώφλι του δυτικού κόσμου και τείνει χείρα στους παραδοσιακούς κατασκευαστές για συνεργασία

Η Ford θεωρεί ότι θα έχουμε επανάληψη όσων ήδη έγιναν στο παρελθόν με τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες: Επιθετική τιμολογιακή πολιτική και ξαναμοίρασμα της πίτας των πωλήσεων.

Ford

«Είναι μπροστά μας όσον αφορά την ηλεκτρική τεχνολογία», δήλωσε στο Bloomberg ο Marin Gjaja από το EV παρακλάδι της Ford, τη Model e. «Οπότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όταν τελικά καταφτάσουν στις δυτικές αγορές. Ή θα είμαστε ανταγωνιστικοί στα ηλεκτρικά ή δεν έχουμε μέλλον ως εταιρεία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ BYD Seagull: Το ηλεκτρικό «αυτοκίνητο του λαού» με τα 400 km αυτονομίας

Αν κι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση στρέφονται στην εφαρμογή επιπλέον δασμών για να περιορίσουν μια μαζική εισροή κινεζικών αυτοκινήτων, ο Gjaja δεν έχει καμία αμφιβολία ότι τελικά θα βρουν έναν τρόπο να εισέλθουν. Είτε με εργοστάσια στην Ευρώπη, είτε ενδεχομένως μέσω του Μεξικού.

Ford

«Θα έρθουν, όπως ήρθαν οι Ιάπωνες κι οι Κορεάτες κι οι Γερμανοί», εξηγεί ο Gjaja. Η Ford, συνειδητοποιώντας το μέγεθος αυτής της πρόκλησης, είναι ανοιχτή στο να συνενώσει τις δυνάμεις της με άλλες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες για να αποκρούσει την εισβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jim Farley: Αντίπαλοί μας, μόνο οι Κινέζοι!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, προειδοποίησε τους παρευρισκόμενους σε πρόσφατο συνέδριο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που «δεν θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν τους Κινέζους», κινδυνεύουν να απολέσουν το 20-30% των εσόδων τους.

Ford

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ford δημιούργησε μια ειδική ομάδα μηχανικών προκειμένου να σχεδιάσει ένα μικρό, εξαιρετικά προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα ανταγωνιστεί το BYD Seagull των $11.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Ford Model e χάνει €34.000 για κάθε ηλεκτρικό που φτιάχνει

Για αυτό ακριβώς ο Farley είναι ανοιχτός σε συνεργασίες που θα συμβάλλουν στη μείωση του κόστους κατασκευής των κύριων εξαρτημάτων, όπως οι μπαταρίες, σημειώνει το ReutersΜε ποιον πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί η Ford;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube