H BMW XM έκανε το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak [video]

H BMW XM έκανε το ρεκόρ στην ανάβαση του Pikes Peak [video]

Η BMW XM Label Red, όχι μόνο επανήλθε στην ανάβαση του Pikes Peak, αλλά μπόρεσε να κάνει το πολυπόθητο ρεκόρ.

BMW XM Label Red

Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες από τη στιγμή που ένα δέντρο ανέκοψε την πορεία της BMW XM προς το ρεκόρ ανάβασης του Pikes Peak.

Οι Βαυαροί, είχαν δηλώσει πως θα επιστρέψουν. Μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος, το επιβλητικό SUV της BMW έδειχνε πως θα σπάσει τα χρονόμετρα. Σε μία γρήγορη αριστερή καμπή όμως, ο Matt Mullins έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να σμπαραλιάσει το εμπρός τμήμα της XM Label Red.

To ευτύχημα ήταν πως ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό, με τον κλωβό ασφαλείας της BMW να λειτουργεί υποδειγματικά, παραμένοντας άθικτος. Οι Γερμανοί, ένιωθαν ότι έχουν αφήσει κάτι στη μέση.

H BMW XM Label Red επέστρεψε  «στον τόπο του εγκλήματος», φεύγοντας με το ρεκόρ στιις αποσκευές της

BMW XM Label Red

Στις 21 Σεπτεμβρίου λοιπόν επανήλθαν στην εμβληματική ανάβαση, με τεράστια επιτυχία, σημειώνοντας το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στην κατηγορία των υβριδικών SUV. Για την ιστορία, η XM Label Red κατάφερε να ολοκληρώσει την ανάβαση σε 10’ 48” 600, χρόνο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Αναμφίβολα όμως, το ταχύτερο SUV εν συνόλω παραμένει η Lamborghini Urus Perfomante, η οποία έφερε εις πείρας την αποστολή της σε 10’ 32” 060.
Όσον αφορά την XM Label Red, πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο με τον λογότυπο M που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 748 PS και τα 1.000 Nm ροπής. Για αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα φροντίζει ο V8 κινητήρας twin-turbo των 4,4 lt, απόδοσης 585 PS.

BMW XM Label Red

O κινητήρας αυτός ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 197 PS και 280 Nm.

Η κίνηση διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Κάπως έτσι, το γερμανικό θηρίο φτάνει στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 3,8”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Όποιος πάντως επιλέξει το M Driver's Package μπορεί να δει το κοντέρ να τερματίζει στα 290 km/h.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube