Ένα δέντρο στέρησε από την BMW XM το ρεκόρ στο Pikes Peak [video]

Ένα δέντρο στέρησε από την BMW XM το ρεκόρ στο Pikes Peak [video]

Το θηριώδες SUV που ακούει στο όνομα BMW XM βρέθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στο Κολοράντο των ΗΠΑ και το βουνό του Pikes Peak, με σκοπό να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

BMW XM

H BMW XM δεν είναι απλώς ένα SUV. Με 653 PS και 800 Nm ροπής μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί και ως πολεμική μηχανή. Και κάπως έτσι βρέθηκε στο βουνό του Pikes Peak για να καταρρίψει το ρεκόρ και να γίνει το γρηγορότερο SUV παραγωγής.

Πίσω από το τιμόνι της XM Label Red βρέθηκε ο Matt Mullins. Οι πρώτες τρεις προσπάθειες γέμισαν με αισιοδοξία τους ανθρώπους της BMW, καθώς οι χρόνοι ήταν κάτω από το όριο που είχε θέσει η ομάδα, με την απόδοση του αυτοκινήτου να βελτιώνεται συνεχώς όσο περνούσε η ώρα.

Την ημέρα του αγώνα κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα κάνει το ρεκόρ, η BMW XM, βγάζοντας μούτρα σε μία στροφή κατέληξε σε ένα δέντρο, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες για τον οδηγό

BMW XM

Την ημέρα του αγώνα, οι καιρικές συνθήκες φάνταζαν ιδανικές. Πράγματι ο Mullins στην αρχή τα πήγαινε αρκετά καλά, καταφέρνοντας να διατηρεί την BMW στη σωστή γραμμή, μπαίνοντας παράλληλα στις καμπές του βουνού αρκετά γρήγορα. Λίγο αργότερα όμως, σε μία γρήγορη αριστερή στροφή, το αυτοκίνητο παρουσίασε υποστροφική συμπεριφορά (κοινώς έβγαλε μούτρα), με αποτέλεσμα να καταλήξει σε ένα δέντρο και να τουμπάρει, παρά τις προσπάθειες του οδηγού.

Μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο βίντεο σχετικό με το ατύχημα. Η BMW USA όμως δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα εκτενές βίντεο δείχνοντας κομμάτια από την προετοιμασία της, αλλά και το ατύχημα που της στέρησε το ρεκόρ. Το ευτύχημα όμως (και σημαντικότερο από κάθε ρεκόρ) είναι ότι ο Matt Mullins δεν υπέστη κανέναν τραυματισμό.

BMW XM

Βάσει πάντως των όσων ακούγονται, οι Βαυαροί μοιάζουν διατεθειμένοι να επιστρέψουν και την επόμενη χρονιά προκειμένου να ολοκληρώσουν τη φημισμένη αυτή ανάβαση σε χρόνο-ρεκόρ. Το σίγουρο είναι πως η BMW XM, η οποία είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά έναντι €219.679 έχει όλα τα φόντα για να πετύχει τον ταχύτερο χρόνο.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube