Νέα BMW X2, με τη μία σε M35i [video]

Νέα BMW X2, με τη μία σε M35i [video]

Καθώς ούτε στο Μόναχο φαίνεται να λείπει ο… Μάρτης από τη Σαρακοστή, η νέα BMW X1 ήταν επόμενο να ακολουθηθεί από τη νέα BMW X2.

Όπως και η προηγούμενη έκδοση, η νέα BMW X2 αντλεί πολλά στοιχεία από την X1, αλλά αυτή η δεύτερη γενιά της έχει διαφορετικό σχήμα.

Η σιλουέτα είναι πιο φίνα, ελαφρώς σπορ, με μια βαθιά γραμμή οροφής σε ευθυγράμμιση με τις X4 και X6. Αν θέλεις όμως περισσότερη «παρουσία», θα πρέπει να στραφείς στον κατάλογο των έξτρα, όπου θα βρεις συγκεκριμένα τη μάσκα Iconic Glow, τις ζάντες των 21 ιντσών και το πακέτο M Sport (Pro). Με τη νέα BMW X2 να αναμένεται στις ελληνικές εκθέσεις από την άνοιξη του 2024.

Η ανανεωμένη X2 όχι μόνο απέκτησε περισσή κομψότητα, αλλά έγινε και πολύ πιο ευρύχωρη. Το αυτοκίνητο έχει πλέον μήκος 4,54 m (+19,4 cm), πλάτος 1,85 μέτρα (+2,1 cm.) και ύψος 1,590 m (+6,4 cm.).

Έχοντας μία πιο εξευγενισμένη σιλουέτα και ισορροπώντας άψογα ανάμεσα στις X4 και X6, η BMW X2 στοχεύει απευθείας στην κορυφή

BMW X2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα BMW iX2, ηλεκτρική παραλλαγή της νέας X2 [video]

Το μεταξόνιο και τα μετατρόχια αυξήθηκαν επίσης, παρέχοντας περισσότερο χώρο στους πίσω επιβάτες για να βολευτούν καλύτερα. Σημαντικά αυξήθηκε και το πορτμπαγκάζ και έφτασε πλέον τα 560 lt, για να ανέβει στα 1.400 lt με τις πλάτες του πίσω καθίσματος αναδιπλωμένες.

Το εσωτερικό της νέας BMW X2 αποκαλύπτει ελάχιστα μυστικά, παρόλο που φαίνεται λίγο πιο στενό από αυτό της X1. Η κυρτή οθόνη συνδυάζεται με το ιντερφέις OS9 και το iDrive-Quickselect, καθώς και με νέα πλωτή κεντρική κονσόλα και σπορ καθίσματα.

BMW X2

Η γκάμα κινητήρων της νέας BMW X2 περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που συνδυάζονται συστηματικά πλέον με ένα ρομποτικό σασμάν διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Αρχικά, η γκάμα περιορίζεται στα X2 sDrive20i (170 PS) και X2 sDrive18d (150 PS). Αργότερα, η γκάμα θα συμπληρωθεί με τους κινητήρες που γνωρίζουμε από την BMW X1.

Η νέα BMW X2 μπορεί επίσης να παραγγελθεί από την πρώτη μέρα στην έκδοση M35i xDrive, με δίλιτρο μοτέρ τούρμπο με 300 άλογα και 400 Nm. Απόδοση που της δίνει τη δυνατότητα να γράφει 5,4” στο σπριντ των 0-100 km/h. Για να βελτιώσει δε, τη δυναμική και τις επιδόσεις της, η BMW προσφέρει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Sport με ειδική βαθμονόμηση στο τιμόνι, τετρακίνηση xDrive και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι σε αντίθεση με την BMW X1, το Μόναχο δεν κάνει καμία αναφορά σε εκδόσεις plug-in hybrid. Ωστόσο, υπάρχει μια πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή, η BMW iX2.

BMW X2

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube