Γιατί ο Steve Jobs αγόραζε την ίδια Porsche κάθε έξι μήνες;

Γιατί ο Steve Jobs αγόραζε την ίδια Porsche κάθε έξι μήνες;

Βιολί κι αυτό, κάθε έξι μήνες να αντικαθιστά την κατάμαυρη 911 με μια ολόιδια...

Ο Steve Jobs λάτρευε τα σπορ αυτοκίνητα και κάθε έξι μήνες μάλιστα, αγόραζε μια καινούργια Porsche. Πανομοιότυπη με αυτήν που είχε ήδη, κάθε φορά που εμφανιζόταν μια γρατσουνιά στο αυτοκίνητό του.

Αλλά ο λόγος πίσω από την αλλαγή αυτοκινήτου κάθε έξι μήνες ήταν πολύ διαφορετικός κι ελάχιστοι τον γνωρίζουν.

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του πλανήτη είχε τις ιδιοτροπίες του, αλλά ποιος δεν έχει;

Ο ιδρυτής της Apple αγόραζε μια μαύρη κάμπριο Porsche 911 κάθε έξι μήνες για δεκαετίες. Οι οικείοι του νόμιζαν ότι άλλαζε αυτοκίνητο κάθε φορά που εμφανιζόταν μια γρατσουνιά στο αμάξωμα, αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου αλήθεια.

Steve Jobs

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι παραξενιά κουβαλούσε ο Steve Jobs. Άλλαζε λοιπόν συνέχεια Porsche επειδή μισούσε τις πινακίδες κυκλοφορίας και θεωρούσε ότι καταστρέφουν τη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Τότε, στην Καλιφόρνια υπήρχε νόμος που επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να μην φορούν πινακίδες για τους πρώτους έξι μήνες ιδιοκτησίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έλεγξε την Porsche σου μέσω Apple CarPlay

Ο Steve Jobs είχε κάνει συμφωνία να νοικιάζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο  180 ημέρες, οπότε δεν χρειαζόταν να φορέσει ποτέ πινακίδα. Ο Jon Callas, ειδικός σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών και μηχανικός λογισμικού της Apple, επιβεβαίωσε την ιστορία σε συνέντευξή του στο ITWire το 2011, λίγους μήνες πριν πεθάνει ο Αμερικανός.

Steve Jobs

Τότε, υπήρξε η φήμη ότι ο Steve Jobs είχε κάνει συμφωνία με το Υπουργείο Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) να έχει ένα bar code στο αυτοκίνητό του αντί για πινακίδα κυκλοφορίας. Αλλά η αλήθεια ήταν πολύ πιο απλή: Ήταν αρκετά πλούσιος για να αλλάζει αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα, για οποιονδήποτε λόγο ήθελε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Apple iCar είναι νεκρό μετά από μια δεκαετία προσπαθειών

Η κόρη του Steve Jobs, Lisa Brennan-Jobs, αφηγείται την ιστορία για τον πατέρα της που άλλαζε τις Porsche κάθε λίγους μήνες στα απομνημονεύματά της «Small Fry», απεικονίζοντας τον ως έναν άνθρωπο που δεν ήταν ακριβώς γενναιόδωρος. Και εκείνη νόμιζε ότι ήταν όλα γίνονταν τις γρατσουνιές κι ήλπιζε να πάρει μια από τις 911 που έδιωχνε ο πατέρας της, αλλά δεν της χάρισε ποτέ καμία.

Steve Jobs

Αντίθετα, δώρισε μια Porsche στον πωλητή Craig Elliot επειδή πούλησε τις περισσότερες μονάδες Macintosh από όλους τους άλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αργότερα, άλλαξε μοντέλο κι αντί για Porsche 911, άλλαζε τη Mercedes-Benz SL55 AMG κάθε έξι μήνες. Έτσι, οδηγούσε ακριβώς το ίδιο μοντέλο στο ίδιο ακριβώς χρώμα χωρίς πινακίδες για χρόνια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube