Έτσι θα είναι η μελλοντική Jaguar XJ;

Έτσι θα είναι η μελλοντική Jaguar XJ;

Η Jaguar μας έδειξε τον περασμένο μήνα ένα κομμάτι από τη μεγάλη της μπερλίνα XJ. Τμήμα που ήταν αρκετό για να παρακινήσει τον ανεξάρτητο σχεδιαστή Nikita Chuiko να μας δώσει την ολοκληρωμένη εκδοχή του.

Η Jaguar μας είπε στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη, ότι ήδη «μαγειρεύει» τη νέα μεγάλη μπερλίνα της, την XJ. Μάλιστα, η βρετανική φίρμα άρπαξε την ευκαιρία της πρεμιέρας του νέου Land Rover Defender για να «πετάξει τη μπάλα στις εξέδρες», δείχνοντάς μας μια εικόνα του πίσω μέρους της μελλοντικής λιμουζίνας της. O ρωσικός γραφιστικός ιστότοπος Koléca σήκωσε το γάντι και αυτή είναι η σπουδή του για τη μεγάλη βρετανική μπερλίνα..

Το πίσω μέρος της εικονικής Jaguar XJ φυσικά υιοθετεί πλήρως τη γραμμή που μας έδειξαν οι Βρετανοί καθ’ υπέρβασιν της πολιτικής ορθότητας που αφορά την παρουσίαση ενός άλλου μοντέλου. Από την άλλη το εμπρός μέρος υιοθετεί στοιχεία που έχουμε δει στο φρεσκάρισμα υφιστάμενων μοντέλων. Κάτι που γίνεται εντονότερα αντιληπτό από τον ανάγλυφο προφυλακτήρα και τα πολύ πιο λεπτά φανάρια σε σχέση με την απερχόμενη XJ.

Jaguar XJ 2020

Από την τεχνική πλευρά, η μελλοντική Jaguar XJ αναμένεται να έχει 100% ηλεκτρική διαμόρφωση, κάτι που εξάλλου έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Η πλατφόρμα MLA (για το Modular Longitudinal Architecture) πάνω στην οποία θα πατάει, θα επιτρέψει στη νέα XJ να φορέσει μπαταρία χωρητικότητας 90,2kWh που εγγυάται αυτονομία τουλάχιστον 470 km. 

H νέα XJ, που αναμένεται το δεύτερο 6μηνο του 2020, θα φτιάχνεται στο βρετανικό εργοστάσιο του Castle Bromwich. Οι μπαταρίες της θα συναρμολογούνται σε ένα νέο εργοστάσιο, επίσης σε βρετανικό έδαφος, που θα είναι λειτουργικό το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube