Έτσι ακούγεται το ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR στην πίστα [video]

Έτσι ακούγεται το ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR στην πίστα [video]

Το πισωκίνητο κεντρομήχανο αγωνιστικό μοντέλο θα τρέξει στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος ETCR.

Η Hyundai δημοσίευσε βίντεο και εικόνες από τις πρώτες δοκιμές του ηλεκτρικού αγωνιστικού Veloster N ETCR στην πίστα του Hungaroring (Ουγγαρία) καθώς προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος ETCR το 2020. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή της Hyundai στα πρωταθλήματα TCR με τα αγωνιστικά Veloster N και i30 N.

Hyundai

Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα με τα σήματα της Hyundai παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα στην Έκθεση Φρανκφούρτης και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αντίστοιχο Cupra e-Racer και οχήματα άλλων κατασκευαστών. Όλα τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν κοινή μπαταρία 65 kWh και σύστημα κίνησης της Williams Advanced Engineering που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο μιας σχέσης και μετατροπέα. 

Εμφανισιακά, το Veloster N ETCR παραπέμπει έντονα στο αντίστοιχο Veloster N TCR με πλήρες bodykit που περιλαμβάνει προεκτάσεις των φτερών, νέους προφυλακτήρες με αεροδυναμικά πτερύγια, ειδικά κανάλια για την καλύτερη ροή του αέρα και μια γιγαντιαία αεροτομή. Φυσικά λόγω των σημαντικών διαφορών στα μηχανικά μέρη, έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις όπως η μεγαλύτερη γρίλια εμπρός και ο χαμηλότερος προφυλακτήρας πίσω με τα εντυπωσιακά ανοίγματα που αποκαλύπτουν τα σλικ ελαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγωνιστικό Hyundai Veloster N TCR

Hyundai

Το Veloster N ETCR ολοκλήρωσε δύο ημέρες δοκιμών στην πίστα η οποία περιλαμβάνεται στα προγράμματα των FIA WTCR και TCR Europe. Οι τεχνικοί της κορεάτικης εταιρείας έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το στήσιμο του πισωκίνητου μοντέλου και τον τρόπο με τον οποίο περνά στο δρόμο η ισχύς του κεντρικά τοποθετημένου ηλεκτροκινητήρα.

Στόχος της Hyundai είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία από τη συμμετοχή της στο ETCR για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων. Να θυμίσουμε πως η εταιρεία πρόσφατα επένδυσε στη Rimac που θεωρείται μεγάλη δύναμη στο χώρο.

Τα πλάνα που ακολουθούν, αποκαλύπτουν τον οξύ ήχο του αγωνιστικού μοντέλου που θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο παρά αυτοκίνητο. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube