node/36702

Έτσι ακούγεται το ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR στην πίστα [video]

Το πισωκίνητο κεντρομήχανο αγωνιστικό μοντέλο θα τρέξει στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος ETCR.

Η Hyundai δημοσίευσε βίντεο και εικόνες από τις πρώτες δοκιμές του ηλεκτρικού αγωνιστικού Veloster N ETCR στην πίστα του Hungaroring (Ουγγαρία) καθώς προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος ETCR το 2020. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την επιτυχημένη συμμετοχή της Hyundai στα πρωταθλήματα TCR με τα αγωνιστικά Veloster N και i30 N.

Hyundai

Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό όχημα με τα σήματα της Hyundai παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα στην Έκθεση Φρανκφούρτης και θα κληθεί να αντιμετωπίσει το αντίστοιχο Cupra e-Racer και οχήματα άλλων κατασκευαστών. Όλα τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν κοινή μπαταρία 65 kWh και σύστημα κίνησης της Williams Advanced Engineering που αποτελείται από ηλεκτροκινητήρα, κιβώτιο μιας σχέσης και μετατροπέα. 

Εμφανισιακά, το Veloster N ETCR παραπέμπει έντονα στο αντίστοιχο Veloster N TCR με πλήρες bodykit που περιλαμβάνει προεκτάσεις των φτερών, νέους προφυλακτήρες με αεροδυναμικά πτερύγια, ειδικά κανάλια για την καλύτερη ροή του αέρα και μια γιγαντιαία αεροτομή. Φυσικά λόγω των σημαντικών διαφορών στα μηχανικά μέρη, έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις όπως η μεγαλύτερη γρίλια εμπρός και ο χαμηλότερος προφυλακτήρας πίσω με τα εντυπωσιακά ανοίγματα που αποκαλύπτουν τα σλικ ελαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγωνιστικό Hyundai Veloster N TCR

Hyundai

Το Veloster N ETCR ολοκλήρωσε δύο ημέρες δοκιμών στην πίστα η οποία περιλαμβάνεται στα προγράμματα των FIA WTCR και TCR Europe. Οι τεχνικοί της κορεάτικης εταιρείας έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα για το στήσιμο του πισωκίνητου μοντέλου και τον τρόπο με τον οποίο περνά στο δρόμο η ισχύς του κεντρικά τοποθετημένου ηλεκτροκινητήρα.

Στόχος της Hyundai είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία από τη συμμετοχή της στο ETCR για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων. Να θυμίσουμε πως η εταιρεία πρόσφατα επένδυσε στη Rimac που θεωρείται μεγάλη δύναμη στο χώρο.

Τα πλάνα που ακολουθούν, αποκαλύπτουν τον οξύ ήχο του αγωνιστικού μοντέλου που θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο παρά αυτοκίνητο. 

node/39119

ΣΟΑΑ: Επανεκκίνηση των ελληνικών αγώνων

Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαίωσε τους προέδρους των ΟΜΑΕ και ΣΟΑΑ ότι το «ΟΚ» θα δοθεί άμεσα.

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

ΣΟΑΑ: Επανεκκίνηση των ελληνικών αγώνων

Με πρωτοβουλία του Σ.Ο.Α.Α. μέσω του Προέδρου του, Μάριου Ηλιόπουλου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ο.Μ.Α.Ε. Επαμεινώνδα Φατούρο και με ταύτιση απόψεων των δύο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σχετικά με το θέμα της επανεκκίνησης των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε θεσμικό επίπεδο με τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αφού συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον Υπουργό για τους ιδιαιτέρως αποτελεσματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πανδημία του COVID-19 και το αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία, τέθηκε το αίτημα να εξεταστεί η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας για τους Έλληνες οδηγούς και συνοδηγούς. Τα παραπάνω στα πλαίσια της σημερινής, πολύ καλής κατάστασης, πέραν πάσης προσδοκίας, σε σχέση με την μείωση κρουσμάτων και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει επιδείξει η ελληνική κοινωνία σε όλο αυτό το διάστημα της παγκόσμιας πανδημίας, επιτρέπουν να μειωθεί σημαντικά η περίοδος αναμονής και απραξίας των Ελλήνων οδηγών και συνοδηγών.

Εντάσσονται μάλιστα στο πλαίσιο του πρόσφατου Δ.Σ. του Συνδέσμου το οποίο έλαβε χώρα πριν από περίπου δύο εβδομάδες και στο οποίο είχε αναγνωριστεί το ενδεχόμενο οι αγώνες να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, κάτι που ήταν και το γενικότερο κλίμα των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων εκείνη την περίοδο, πάντα ωστόσο υπό την προϋπόθεση ότι όταν οι συνθήκες αλλάξουν προς το καλύτερο (κάτι που τελικά προέκυψε), να ζητηθεί άμεσα από την Πολιτεία να επιτραπούν ξανά οι αγώνες σε εθνικό επίπεδο. Ο Αρμόδιος Υπουργός Αθλητισμού δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη και τον σεβασμό προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είχε την ίδια άποψη, τονίζοντας πως είναι πλέον εφικτό, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε σχέση με τον COVID-19 (στα οποία εντάσσεται και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός) να επανεκκινήσουν.

Σημαντική παράμετρος σε αυτό είναι η απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το μειωμένο, όσο το δυνατόν περισσότερο, ρίσκο εξάπλωσης του ιού, το οποίο στην περίπτωση του αθλητισμού και κατά συνέπεια και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προϋποθέτει προσωρινή απουσία θεατών από τις διοργανώσεις για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα που επιβάλλεται το οποίο ελπίζουμε δεν θα είναι μεγάλο.

Ο Σ.Ο.Α.Α. χαιρετίζει και προσυπογράφει την απόφαση αυτή, του αρμόδιου Υπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τονίζοντας παράλληλα την ευαισθησία και προσοχή που πρέπει να δείξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το «πράσινο φως» που ανάβει από την Πολιτεία, οφείλουμε να τύχει συντονισμένης υποδοχής από την Ομοσπονδία, τους αρμόδιους φορείς και τους οργανωτές των αγώνων, προκειμένου οι διοργανώσεις να είναι ασφαλείς και ουσιώδεις υπό αυτές τις νέες συνθήκες, οι οποίες ευχόμαστε να είναι προσωρινές.

Είναι προφανές πως το «κλίμα» σε πίστες και ειδικές διαδρομές δεν θα είναι το ίδιο, όσο οι θεατές δεν θα είναι δυνατόν, να είναι παρόντες. Το απαραίτητο που οφείλουμε να κάνουμε σε αυτό το στάδιο της πολυσύνθετης αυτής διαδικασίας είναι να σεβαστούμε τις «θυσίες» που κάναμε όλοι μαζί τις προηγούμενες 75 και πλέον ημέρες. Θυσίες που έχουν αναδείξει τη χώρα μας σε παγκόσμιο πρότυπο ανάμεσα σε οποιοδήποτε μοντέλο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης σε σχέση με το COVID-19. Ας κάνουμε ευχή το ίδιο να συμβεί και για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

[Δελτίο Τύπου ΣΟΑΑ]

node/39070

H Hyundai teas-άρει το νέο Santa Fe

H διάθεσή του νέου Hyundai Santa Fe στην Ευρώπη υπολογίζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. 

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Hyundai teas-άρει το νέο Santa Fe

H Hyundai προχώρησε στη δημοσιοποίηση της πρώτης επίσημης φωτογραφίας του νέου Santa Fe, δείχνοντάς μας πώς θα είναι η μάσκα του. Και αυτό είναι σημαντικό καθώς σηματοδοτεί όλη την καινούργια σχεδιαστική προσέγγιση που θα υιοθετεί από εδώ και στο εξής η εταιρεία. 

Το φώτα LED δεσπόζουν και η μάσκα έχει μεγαλώσει σημαντικά με τον λογότυπο της εταιρείας να δεσπόζει στο κέντρο της. Το σύνολο δείχνει σύγχρονο, φρέσκο και δυναμικό και προϊδεάζει και για άλλες εξίσου σύγχρονες επιλογές που θα ενσωματώνει το αυτοκίνητο. 

Το νέο Santa Fe θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο και θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα τρίτης γενιάς. Είναι βέβαιο πως θα ενσωματώνει υβριδική και επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, δίχως όμως η εταιρεία να έχει δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Με δεδομένο όμως ότι η διάθεσή του θα αρχίσει από το φθινόπωρο, πολύ σύντομα η Hyundai θα δημοσιοποιήσει και άλλα στοιχεία για το νέο Sante Fe.