Αγωνιστικό Hyundai Veloster N TCR

Αγωνιστικό Hyundai Veloster N TCR

Θα τρέξει στο αμερικανικό πρωτάθλημα 2019 IMSA Michelin Pilot Challenge

Η Hyundai παρουσίασε το νέο αγωνιστικό μοντέλο Veloster N TCR στην έκθεση του Detroit, το οποίο μοιράζεται το 85% των εξαρτημάτων του με το επιτυχημένο Hyundai i30 N TCR και αναμένεται να τρέξει στο πρωτάθλημα IMSA Michelin Challenge του 2019.

Το μοντέλο φορά έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 353 PS στις 7000 rpm και 45,9 kgm ροπής στις 3500 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων, μηχανικού διαφορικού και συμπλέκτη AP Racing Cerametallic.

Το συνολικό βάρος είναι 1.285 kg ενώ χρησιμοποιεί αγωνιστική ανάρτηση (MacPherson εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω) με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Πίσω από τις ζάντες Braid 18 ιντσών κρύβονται ισχυρότερα φρένα (αεριζόμενοι δίσκοι 380mm με εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo εμπρός, και δίσκοι 278mm με διπίστονες δαγκάνες πίσω).

Hyundai Veloster N TCR

Εξωτερικά, το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο περιλαμβάνει φουσκωμένα φτερά και επεκτάσεις των μαρσπιέ, νέους προφυλακτήρες, εισαγωγές αέρα στο καπό, αγωνιστική εξάτμιση με κεντρικά τοποθετημένη απόληξη και μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος. Όλα αυτά κάνουν το Veloster N TCR να δείχνει πολύ πιο επιθετικό από το αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, αλλά και από το αγωνιστικό i30 N TCR.

Στο σπαρτιάτικο εσωτερικό βρίσκουμε αγωνιστικά καθίσματα της Sabelt με ζώνες έξι σημείων, ρολκέιτζ και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Hyundai Veloster N TCR

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Veloster θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου στην Daytona με την ομάδα Bryan Herta Autosport. Πίσω από το τιμόνι των δύο αυτοκινήτων θα καθίσουν τα πληρώματα οδηγών Michael Lewis και Mark Wilkins, και οι νεαροί Mason Filippi και Harry Gottsacker.

Στους δέκα γύρους του πρωταθλήματος IMSA για το 2019, το Hyundai Veloster N TCR θα αγωνιστεί εναντίον των Honda Civic Type R TCR, Volkswagen GTI TCR και Audi RS3 LMS TCR.

Για τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται για το αγωνιστικό μοντέλο, θα κοστίζει €135.000 (χωρίς τα μεταφορικά), με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2019. Η παραγωγή του γίνεται στα κεντρικά της Hyundai Motorsport στο Alzenau της Γερμανίας, πλάι στο συγγενικό i30 N TCR.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube