Τα νέα Hyundai i30 N TCR για το 2019

Τα νέα Hyundai i30 N TCR για το 2019

Ο Garbiele Tarquini θα υπερασπιστεί τον τίτλο του 2018 με την BRC Racing Team.

Η ιταλική BRC Racing Team, πελάτης της Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πως θα κατεβάσει δύο ομάδες στο πρωτάθλημα 2019 WTCR της FIA, παρουσιάζοντας δύο Hyundai i30 N TCR με διαφορετικές αγωνιστικές φορεσιές μαζί με το νέο ρόστερ των οδηγών.

Πίσω από το τιμόνι των Hyundai i30 N TCR για την ομάδα BRC Hyundai N Squadra Corse θα βρεθούν οι Gabriele Tarquini (#1) και Norbert Michelisz (#5). Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα του Gabriele Tarquini είναι επειδή ο 57αχρονος Ιταλός έχει συμμετοχή σε 78 Grand Prix της Formula 1 (1987-1992 και 1995), ενώ αργότερα κέρδισε τίτλους σε BTCC (1994), ETCC (2003), WTCC (2009) και WTCR (2018) όπου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με το Hyundai i30 N TCR.

Ο περσινός πρωταθλητής Garbiele Tarquini δήλωσε: "Η φετινή χρονιά θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Ειλικρινά ελπίζω οι μεγαλύτεροι μου ανταγωνιστές να είναι οι άλλοι οδηγοί στα i30 N TCR! Είδαμε πέρυσι πόσο κοντινή ήταν η μάχη για τον τίτλο - φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του έτους - και θα είναι το ίδιο το 2019. Όλοι μας δουλέψαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έχουμε νέους κανονισμούς για την σειρά, νέους οδηγούς και μια νέα πίστα στην οποία θα διαγωνιστούμε πριν το τέλος της σεζόν."

wtcr

Τα αυτοκίνητα της δεύτερης ομάδας, BRC Hyundai N Lukoil Racing Team, θα οδηγήσουν οι πρωτοεμφανιζόμενοι στο WTCR Augusto Farfus (#8) και Nicky Catsburg (#88).

Ο υπεύθυνος της BRC Racing, Gabriele Rizzo, δήλωσε: "Το Hyundai i30 N TCR έχει ένα από τα δυνατότερα διαθέσιμα σασί για τους κανονισμούς του TCR. Το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο και ισχυρό σε όλα τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά - φρενάρισμα, κράτημα, ταχύτητα, αεροδυναμική και κινητήρας. Είμαστε πεπεισμένοι πως έχουμε το ιδανικό πακέτο για να αγωνιστούμε σε αυτή τη σεζόν και την καλύτερη ομάδα οδηγών που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Πέρυσι κερδίσαμε το πρωτάθλημα οδηγών του WTCR της FIA με τον Gabriele και τερματίσαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα ομάδων. Η σεζόν του 2019 θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστική σε σύγκριση με του 2018. Η αποστολή μας είναι να υποστηρίξουμε τις ομάδες και τους οδηγούς μας στην κορυφή, και να αγωνιστούμε για την τελική νίκη μέχρι την τελευταία στροφή του τελευταίου αγώνα."

WTCR

Στην πρώτη τους σεζόν το 2018, τα Hyundai i30 N TCR σημείωσαν 13 νίκες και 30 παρουσίες στο podium, δημιουργώντας αντίστοιχες προσδοκίες και για το 2019.

Οι 10 γύροι του φετινού πρωταθλήματος θα ξεκινήσουν στις 5-7 Απριλίου στο Μαρόκο, μετά από τις πρώτες δοκιμές της σεζόν που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube