Ετοιμάζεται το VW T-Roc Cabrio [video]

Ετοιμάζεται το VW T-Roc Cabrio [video]

Οι Γερμανοί φαίνεται να γνωρίζουν καλύτερα τις έξτρα niche κατηγορίες, μιας και το T-Roc Cabriolet προσφέρει καμπριολάδα αλά crossover για λιγότερα χρήματα από ένα Evoque Cabrio.

Πριν από δύο χρόνια, το διευθυντήριο της VW αποφάσισαν να διαγράψει πολλά δίπορτα μοντέλα από τον κατάλογο, οπότε τα Eos, το Golf Cabriolet και Beatle τα έφαγε η μαρμάγκα. Έτσι όμως άφησε τους οπαδούς των κάμπριο, η πλειονότητα των οποίων ήταν γυναίκες, στα κρύα του λουτρού. Αλλά εντός ολίγου φαίνεται ότι επιστρέφει στην κατηγορία, αυτή τη φορά αναλαμβάνοντας το ρόλο του «καλαθιού του πικνίκ» που εισήγαγε το Golf I Cabrio, το T-Roc. Χωρίς όμως την κλασική αψίδα… 

Εάν λοιπόν θέλετε να μπείτε στο κλαμπ των μοδάτων crossover κάμπριο, εδώ είναι το αυτοκίνητό σας. Και μάλιστα με αρκούντως οπισθοκλινή οροφή που κάνει το T-Roc Cabriolet λίγο πιο σπορ από το κλειστό αδέλφι του. Κατά τα λοιπά θα μπορείτε να πάρετε μαζί και άλλους τρεις φίλους σας ή φίλες, αρκεί οι δύο να μην είναι μεγαλόσωμοι. 

Τώρα όσον αφορά την εμφάνιση, το T-Roc Cabriolet δείχνει αρκούντως σκληροτράχηλο, αλλά η μεγαλούτσικη πίσω πτέρυγα δεν κατανοούμε τι ρόλο βαράει σε ένα lifestyle κάμπριο. Όσον αφορά το χώρο αποσκευών, όπως τα αυτοκίνητα του είδους η πόρτα ανοίγει σαν… φούρνος. Οπότε ανάλογη χρειάζεται να είναι και η ακροβατική κίνηση για να βολέψετε τις αποσκευές.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, το soft-top Τ-Roc δεν θα πρέπει να διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη. Ολόκληρο το VW Group είναι απασχολημένο με την εξέλιξη νέων, «βαριών» χαρτιών για τον όμιλο που θα μπουν πάνω σε επερχόμενα μοντέλα, όπως Golf VIII και το Octavia IV, αμφότερα πάνω στην πλατφόρμα MQB. Νέα συστήματα κίνησης που περιλαμβάνουν ένα 12βολτο ήπιο υβριδικό 2.0 TDI, ένα νέο 1.5 TDI και το υβριδικό BlueMotion 1.5 TSI. Όλα τους πιθανά και για τοποθέτηση πάνω στο T-Roc Cabriolet, μαζί με τον 1.000άρι μοτέρ TSI του ομίλου.

Στην ερώτηση για το πότε θα δούμε στις εκθέσεις το νέο T-Roc Cabriolet, η ίδια η VW έχει δώσει ήδη την απάντηση, ανακοινώνοντας ότι θα το λανσάρει μέσα στο 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube