Το επόμενο Mazda2 θα βασίζεται στο Toyota Yaris Hybrid!

Το επόμενο Mazda2 θα βασίζεται στο Toyota Yaris Hybrid!

Η Mazda θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ένα υβριδικό σουπερμίνι με βάση το Toyota Yaris Hybrid.

Ο διάδοχος του Mazda2 που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να έχει στενή συγγένεια με το Toyota Yaris Hybrid σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar που επικαλείται ως πηγή μια επίσημη παρουσίαση της Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Toyota Yaris έγινε Mazda2

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο ιαπωνικά σουπερμίνι συνδέονται μεταξύ τους καθώς το Toyota Yaris που κυκλοφορούσε στην αγορά των ΗΠΑ μεταξύ 2018 και 2020, ήταν ένα Mazda2 με ελάχιστες σχεδιαστικές διαφορές. Τώρα, αναμένεται να γίνει το ακριβώς ανάποδο, δηλαδή η επόμενη γενιά Mazda2 να είναι ένα Toyota Yaris με τα σήματα της Mazda.

Η σημερινή γενιά του σουπερμίνι της Mazda κυκλοφόρησε το 2014 και ανανεώθηκε το 2019. Είναι πιθανό το υφιστάμενο μοντέλο να παραμείνει στην αγορά ως μια εναλλακτική στο νέο μοντέλο που θα βασίζεται στο νέο Yaris και θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά το υβριδικό σύστημα κίνησης της Toyota (βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρας με συνδυαστική απόδοση 116 PS).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Toyota Yaris Hybrid

Mazda και Toyota συνεργάζονται εδώ και αρκετό καιρό στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης. Η απόφαση για ένα κοινό υβριδικό σουπερμίνι θα βοηθήσει τη Mazda να μειώσει το μέσο όρο εκπομπών COτης γκάμας της σύμφωνα με τα νέα αυστηρά όρια της Ευρωπαικής Ένωσης.

*Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένη με βάση το Toyota Yaris Hybrid και δεν αποτελεί επίσημη φωτογραφία της Mazda.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube