Το Toyota Yaris έγινε Mazda 2

Το Toyota Yaris έγινε Mazda 2

Το νέο Yaris Hatchback για την αμερικανική αγορά είναι ένα Mazda 2 με τα σήματα της Toyota.

Η Toyota παρουσίασε τη νέα γενιά του Yaris Hatchback για την αγορά των ΗΠΑ, η οποία βασίζεται στο Mazda 2, όπως άλλωστε και το αντίστοιχο Yaris Sedan που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων με απόδοση 106 PS που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων το οποίο διαθέτει και σπορ λειτουργία.

Yaris Hatchback

Αισθητικά το μοντέλο δεν κρύβει τη συγγένειά του με το σουπερμινι της Mazda καθώς οι μόνες διαφορές εντοπίζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα με διαφορετικά φωτιστικά σώματα, γρίλια και εμπρός προφυλακτήρα. Το προφίλ και το πίσω μέρος είναι πανομοιότυπα με του Mazda 2 και το μόνο που υποδηλώνει πως μιλάμε για Toyota είναι το έμβλημα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το μήκος είναι 4.104mm (σε σύγκριση με τα 3.949 mm του απερχόμενου Yaris) και σύμφωνα με την Toyota το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 61mm. Το δελτίο τύπου κάνει λόγο για χώρο αποσκευών που φτάνει τα 450 λίτρα (!) όμως κάτι πρέπει να έχει γραφτεί λάθος καθώς το Mazda 2 έχει χώρο 280 λίτρων.

Yaris Hatchback

Η ίδια εικόνα και στο εσωτερικό που βρίσκουμε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7", υποστήριξη Apple CarPlay, Android Auto, φωνητικών εντολών και bluetooth. Ο πλούσιος εξοπλισμός περιλαμβάνει κλιματισμό, Smart Key Entry, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματα φώτα LED και δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι, επιλογέα και χειρόφρενο. Από πλευράς ασφαλείας έχουμε όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης και έξι αερόσακους.

Το μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης ενώ θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ όπου δεν προσφέρεται το συγγενικό Mazda 2. Όσο για την τιμή η Toyota δεν ανακοίνωσε κάτι επίσημο αλλά το αντίστοιχο Yaris Sedan της αμερικανικής αγοράς ξεκινά από τα $15.450.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube