Επιτέλους, ο Mate Rimac παρέλαβε το προσωπικό του Nevera

Επιτέλους, ο Mate Rimac παρέλαβε το προσωπικό του Nevera

Ο χαρισματικός ιδρυτής και CEO της Rimac παρέλαβε επιτέλους ένα Nevera και για τον εαυτό του.

Ο Mate Rimac θεωρείται μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Στα 36 του, έχει ήδη ιδρύσει μια απίστευτη εταιρεία σε μια χώρα χωρίς κουλτούρα αυτοκινήτου, την Κροατία.

Τα κατορθώματα του Mate Rimac συγκρίνονται -τουλάχιστον στον τομέα των αυτοκινήτων- με του Elon Musk, ενώ τα μοντέλα της Rimac στέκονται αξιοπρεπώς σε συζητήσεις όπου εμπλέκονται τα δημιουργήματα του Christian von Koenigsegg και του Horacio Pagani.

Ο Mate Rimac δεν θα χρειάζεται πια να ζητιανεύει test drive για να οδηγήσει το πιο γρήγορο ηλεκτρικό hypercar του πλανήτη

Τόσα χρόνια όμως, όποτε ο Κροάτης ήθελε να οδηγήσει ένα Nevera, έπρεπε να κοιτάει τι υπήρχε διαθέσιμο στο εργοστάσιο. Όχι πια.

Mate Rimac

Το προσωπικό του Nevera είναι βαμμένο σε σκούρο κόκκινο χρώμα, που ο Mate Rimac το συνδύασε με άβαφα κάρμπον πάνελ. Η προσθήκη της σημαίας της Κροατίας στους καθρέφτες αποτίει φόρο τιμής τόσο στην καταγωγή του EV hypercar, όσο και στην πατρίδα του CEO.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Rimac Nevera στην Ευρώπη με δωρεάν φόρτιση για 8 χρόνια

Επιπλέον, ο κόκκινος λογότυπος «Nevera» στο προφίλ διασφαλίζει ότι δεν θα το μπερδέψει κανείς με τίποτα άλλο. Λες κι υπήρχε αυτή η περίπτωση...

Mate Rimac

Στο εσωτερικό, ο διευθύνων σύμβουλος επέλεξε ένα μείγμα μαύρου και κόκκινου Alcantara, που συμπληρώνεται από κόκκινες ραφές.

Ενώ το κάθισμα του οδηγού διαθέτει μαύρο φινίρισμα, το κάθισμα του συνοδηγού είναι στολισμένο με κόκκινο χρώμα, με εμβλήματα «M8» και «K8» στα προσκέφαλα, που αντιπροσωπεύουν τα αρχικά του Mate και της συζύγου του, Kate (Κατερίνα).

Mate Rimac

Το Rimac Nevera του Mate δεν έχει κάποια τροποποίηση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Nevera. Έτσι κι αλλιώς, είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση, έχοντας σημειώσει πολλαπλά ρεκόρ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Είναι επίσης το ταχύτερο ηλεκτρικό στο Nürburgring με γυρολόγιο στο 7'05"298. Οι τετραπλοί ηλεκτροκινητήρες παράγουν συνδυαστικά 1.914 PS, ενώ η μπαταρία των 120 kWh χαρίζει αυτονομία 490 km.

Mate Rimac

Η παραγωγή του Rimac Nevera περιορίζεται στις 150 μονάδες, με αρχική τιμή περίπου €2,3 εκατομμύρια. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Mate Rimac δεν επέλεξε μία από τις δώδεκα εκδόσεις Time Attack.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν παρέκαμψε την ουρά των πελατών, παραλαμβάνοντας το δικό του hypercar σχεδόν ενάμιση χρόνο αφότου ο Nico Rosberg πήρε το πρώτο Nevera.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube