Ο Nico Rosberg πάει βόλτα τον Mate Rimac με το C_Two [video]

Ο Nico Rosberg πάει βόλτα τον Mate Rimac με το C_Two [video]

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού υπεραυτοκινήτου των 1.914 PS!

Μετά από την πρόωρη συνταξιοδότησή του από τη Formula 1, ο Nico Rosberg έχει γίνει YouTuber ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη του κόσμου για να οδηγήσει εντυπωσιακά αυτοκίνητα. Το τελευταίο του βίντεο, ο παγκόσμιος πρωταθλητης F1 οδηγέι το πρωτότυπο του Rimac C_Two, με τον ιδρυτή της εταιρείας Mate Rimac στη θέση του συνοδηγού.

Ο Nico Rosberg οδήγησε το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητα στα όρια του, με τον Mate Rimac να αγχώνεται σε αρκετά σημεία. Ζητά μάλιστα από τον Rosberg να δοκιμάσει το φρένο για να σιγουρευτεί πως έχει σωστό έλεγχο του αυτοκινήτου. Για να μην τον αδικούμε βέβαια, όποιος και να ήταν στη θέση του θα τρόμαζε πολύ περισσότερο, ιδιαίτερα αν το πανάκριβο πρωτότυπο ήταν δικό του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι δοκιμές πρόσκρουσης του Rimac C_Two [video]

Το πρωτότυπο του Rimac C_Two που βλέπουμε στο βίντεο είναι 90% έτοιμο για την παραγωγή και έχει διαθέσιμο το 70% της ισχύος, ενώ όπως παραδέχεται ο Mate Rimac απομένει αρκετή δουλειά για την τελειοποίησή του.

Να θυμίσουμε πως το C_Two παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπων το 2018 και το 2019 και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από 4 ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνολικά 1.914 PS και 2300 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,85" και 0-300 km/h σε 11,8". Το μοντέλο βασίζεται σε ανθρακονημάτινο monocoque σασί με στρεπτική ακαμψία 8.000 kgm/deg και ενσωματωμένη την μπαταρία 120 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία της τάξεως των 550 km (κύκλος WLTP).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube