Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ [video]

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ [video]

Η κορυφαία έκδοση της Mercedes-Benz E-Class με τις περιποιήσεις της AMG, διαθέσιμη σε αμάξωμα Saloon και Estate.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τις κορυφαίες εκδόσεις επιδόσεων της ανανεωμένης E-Class με το όνομα E 63 4MATIC+ και E 63 S 4MATIC+ σε αμάξωμα Saloon και Estate που έρχονται τέσσερα χρόνια μετά από το ντεμπούτο του προκατόχου τους στην αγορά με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, περισσότερη τεχνολογία και βελτιωμένη άνεση. Η ανανεωμένη οικογένεια των E 63 έρχεται μόλις μία ημέρα μετά από την παρουσίαση της ανανεωμένης BMW M5 που είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος της έκδοσης Saloon, ενώ η πιο πρακτική έκδοση Estate τοποθετείται ακριβώς απέναντι από το Audi RS 6 Avant.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένες Mercedes-Benz E-Class και E-Class All-Terrain [video]

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, η Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ απέκτησε την παραδοσιακή "ανάποδη" γρίλια της AMG η οποία σε συνδυασμό με τα νέα φώτα LED, τις μεγαλύτερες εισαγωγές άερα στον προφυλακτήρα τύπου jet-wing και τα φουσκωμένα φτερά διαμορφώνουν μια άκρως επιθετική εικόνα ενώ παράλληλα βελτιώνουν την αεροδυναμική και συμβάλλουν στην καλύτερη ψύξη του μοτέρ.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Στο προφίλ δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, όμως η ουρά είναι εντελώς ανασχεδιασμένη με οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED που ενώνονται με μια χρωμιωμένη λωρίδα. Στην κορυφή του καλύμματος του χώρου αποσκευών παραμένει μια διακριτική αεροτομή ενώ χαμηλά στον προφυλακτήρα βρίσκουμε ένα διαχύτη που πλαισιώνεται από τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η AMG προσφέρει επίσης τα προαιρετικά αισθητικά πακέτα AMG Carbon-Fiber Package με λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και AMG Night Package με λεπτομέρειες σε gloss-black απόχρωση.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις nappa leather στο ταμπλό και τα σπορ καθίσματα AMG, νέο σπορ τριάκτινο τιμόνι με θερμαινόμενη στεφάνη από δέρμα και Dinamica Microfiber, ενσωματωμένα χειριστήρια και αλουμινένια paddles αλλαγής σχέσεων, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX που φιλοξενείται σε δύο οθόνες 12,3". Ο οδηγός έχει πρόβαση σε εμφάνιση Modern Classic, Sport και Supersport για το ψηφιακό cockpit το οποίο έχει νέα γραφικά και οθόνες AMG με δεδομένα τηλεμετρίας και πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και οι λεπτομέρειες από carbon fiber στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα καοι τις πόρτες.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate

Κάτω από το καπό παραμένει ο χειροποίητος V8 biturbo 4,0 λίτρων που αποδίδει 571 PS / 750 Nm στην E 63 και 612 PS / 850 Nm στην Ε 63 S. Και στις δύο περιπτώσεις η δύναμη είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερο εύρος rpm, ενώ μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων AMG SPEEDSHIFT MCT 9G και του συστήματος τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Επιπλέον, η E 63 S διαθέτει ενεργές βάσεις κινητήρα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και λειτουργία Drift Mode.

Σύμφωνα με την AMG, το τετράθυρο μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,5" (3,4" για την Ε 63 S) και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h (300 km/h για την E 63 S). Αντίστοιχα, με το αμάξωμα Estate η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,6" (3,5" για την E63 S) ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 250 km/h (290 km/h για την E 63 S).

Μέσα από το AMG Dynamic Select ο οδηγός έχει πρόσβαση σε προγράμματα Slipery, Comfort, Sport, Sport+, Individual και Race που προσαρμόζουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Estate

Η ενεργή αερανάρτηση AMG Ride Control+ με σύστημα ADS+ και αρκετά εξαρτήματα από αλουμίνιο έχει νέα ρύθμιση για μεγαλύτερη άνεση στο δρόμο, χωρίς όμως να θυσιάζει το επιθετικό στήσιμο και την ακρίβεια που χαρακτηρίζει κάθε AMG. Το τιμόνι έχει ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση και μεταβλητό λόγο προσαρμόζοντας την αίσθηση την αμεσότητα και την πληροφορία που περνάει στον οδηγό ανάλογα με την ταχύτητα και το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Τέλος, το σύστημα πέδησης αποτελείται από διάτρητους και αεριζόμενους δίσκους 391 mm με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και 360 mm με μονοπίστονες δαγκάνες πίσω ενώ προαιρετικά διατίθενται τα ακόμα καλύτερα και ελαφρύτερα φρένα AMG Carbon Ceramic διαμέτρου 401 mm εμπρός και 360 mm πίσω.

Η Mercedes-AMG δεν ανακοίνωσε τις τιμές των ανανεωμένων E 63 οι οποίες αναμένεται να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με τα απερχόμενα μοντέλα.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube