Επίσημο: Ανανεωμένες BMW M5 και M5 Competition [video]

Επίσημο: Ανανεωμένες BMW M5 και M5 Competition [video]

H BMW M5 δέχεται αισθητικό και τεχνολογικό φρεσκάρισμα ενώ διατηρεί των V8 κινητήρα με έως και 625 PS.

Μετά από τη χθεσινή διαρροή, η BMW M GmbH παρουσίασε και επίσημα τις ανανεωμένες M5 και M5 Competition οι οποίες εισάγουν φρεσκαρισμένη εμφάνιση και περισσότερη τεχνολογία.

BMW M5 Competition

Αισθητικά, η νέα μάσκα περιλαμβάνει λεπτότερα φώτα με τρισδυάστατο look και σκουρόχρωμα γραφικά που φέρουν τεχνολογία Adaptive LED και BMW Laserlight, μεγαλύτερη γρίλια και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με ελαφρώς διαφορετικές εισαγωγές αέρα. Το μοντέλο απέκτησε επίσης νέα σχέδια τροχών 20" (προαιρετικά διατίθενται και οι ζάντες της BMW M8), νέα σκουρόχρωμα φώτα LED στο πίσω μέρος και ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα που ενσωματώνει διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Η M5 Competition ξεχωρίζει από τις λεπτομέρειες σε απόχρωση glossy black (γρίλια, πλαίσια για τις εισαγωγές αέρα, πλευρική εσοχή, καθρέφτες, εμβλήματα, αεροτομή και εξατμίσεις).

Η χρωματική παλέτα είναι εμπλουτισμένη με τις αποχρώσεις Brands Hatch Grey και Motegi Red και τις Tanzanite Blue II, Adventure Red II metallic και matt Frozen Bluestone metallic από την BMW Individual.

BMW M5 Competition

Στο εσωτερικό πρωταγωνιστεί η νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,3" (από 10,25" του απερχόμενου μοντέλου) στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας που ενσωματώνει το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας BMW iDrive 7 και συνδυάζεται με ψηφιακό πίνακα οργάνων και έγχρωμο heads up display.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα στάνταρ ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα M Sport, οι νέες δερμάτινες επενδύσεις Merino σε μαύρο ή σε μπεζ χρώμα, και τα δύο νέα κουμπιά για την επιλογή προγράμματος οδήγησης - M Mode για γρήγορη αλλαγή μεταξύ Road και Sport, και Setup για ρύθμιση των επιμέρους στοιχείων του κινητήρα και του σασί. Η M5 Competitiion διαθέτει και πρόγραμμα οδήγησης Track για την πίστα.

Το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας προσφέρει λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης επιλέξει το προαιρετικό πακέτο Driving Assistance Professional.

BMW M5 Competition

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας twin-turbo V8 4,4 λίτρων με τεχνολογία TwinPower Turbo που αποδίδει 600 PS / 750 Nm στην M5 και 625 PS / 750 Nm στην Μ5 Competition. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic και του συστήματος τετρακίνησης M xDrive το οποίο διαθέτει πισωκίνητη λειτουργία και διαφορικό Active M Differential στον πίσω άξονα.

Η M5 Competition επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,3" (3,4" για την M5) και από τα 0-200 km/h σε 10,8" (11,1" για την M5). Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h ενώ μπορεί να ανέβει στα 305 km/h με το προαιρετικό M Driver's Package.

Η ενεργή ανάρτηση Variable Damper Control (VDC) με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ είναι στάνταρ όπως και το τιμόνι M Servotronic. Επιπλέον, η κορυφαία M5 Competition έχει διαφορετικό στήσιμο της ανάρτησης με χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος κατά 7 mm και πιο σφιχτή ρύθμιση των αμορτισέρ τα οποία προέρχονται από την BMW M8 Gran Coupé. Τα φρένα M Compound ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό και έχουν δαγκάνες σε μπλε, μαύρη ή κόκκινη απόχρωση ενώ προαιρετικά διατίθενται τα φρένα M Carbon ceramic με χρυσές δαγκάνες.Τέλος, η ενεργή εξάτμιση M Sport Exhaust αλλάζει τον ήχο ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Η εμπορική πορεία των μοντέλων θα ξεκινήσει τον Αύγουστο με τιμές στη Γερμανία από τα €120.900 για την M5, και από τα €129.900 για την Μ5 Competition.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube