Επίσημο: Νέο Lynk 01 PHEV

Επίσημο: Νέο Lynk 01 PHEV

Η Lynk & Co αποκάλυψε στο Auto China 2018, στο Πεκίνο, το νέο επαναφορτιζόμενο SUV της, το 01.

Με την ονομασία 01 (zero-one, μηδέν-ένα), το νέο SUV είναι το πρώτο plug-in hybrid της Lynk & Co. 

Το αυτοκίνητο εξελίχτηκε από κοινού με τη Volvo, πατά πάνω στην πλατφόρμα CMA [την ίδια με του Volvo XC40], ενώ από τη σουηδική εταιρεία παίρνει και το κινητήριο σύστημα Drive-E. Εξάλλου, να υπενθυμίσουμε ότι, τόσο η Volvo όσο και η Lynk, ανήκουν στον κινεζικό όμιλο Geely.

Το νέο 01 υποτίθεται ότι έχει αυτονομία πάνω από 50 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία. Όταν χρησιμοποιείς την παλιά, καλή μηχανή εσωτερικής καύσης, η οικονομία καυσίμου «επιβεβαιώθηκε», όπως λέει η Lynk, μετρηθείσα στα 1,7 lt/100 km.

Lynk 01 PHEV

To επαναφορτιζόμενο υβριδικό crossover είναι απλώς μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά. «Δεν θα υπάρχει ντίζελ ούτε χειροκίνητο ούτε μοντέλο μόνο με θερμικό μοτέρ για τη Lynk & Co στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρός της, Alain Visser. «Όταν ξεκινήσουμε την παραγωγή το 2019 και τις πωλήσεις από το 2020 στο Άμστερνταμ, στη Βαρκελώνη, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο, η γκάμα μας θα αφορά σε νέα ενέργεια [συστήματα κίνησης]».

Lynk 01 PHEV

Το γεγονός ότι η Geely αποφάσισε να κατασκευάσει αυτοκίνητα για την Ευρώπη που δεν είναι ούτε Volvo ούτε Geely δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένης της απροθυμίας των κινεζικών εταιρειών να εισέλθουν στη συγκεκριμένη αγορά. Τα μοντέλα που θα κατασκευάζονται υπό την επωνυμία Lynk & Co δεν θα αποτελούν έκπληξη όσον αφορά το σύστημα κίνησης, καθώς θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες που έχουμε ήδη δει σε άλλα αυτοκίνητα.

Lynk 01 PHEV

Αυτό που είναι ενδιαφέρον όμως αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η νέα εταιρεία σχεδιάζει το επιχειρείν της. Η Lynk & Co δεν θα προσφέρει ατελείωτη λίστα επιλογών για τα μοντέλα της. Όλα θα πωλούνται πλήρως εξοπλισμένα και μέσω μιας διαδικασίας που η εταιρεία την ονομάζει «buy-or-subscribe» που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί, αλλά και με καινοφανείς υπηρεσίες.

Η Lynk & Co θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητά της στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο, στην ίδια εγκατάσταση όπου οι Σουηδοί συναρμολογούν τα XC40 και V60, ενώ προσεχώς θα κατασκευάζει και το V40. Να θυμίσουμε, ότι πλέον η γκάμα της Lynk& Co συντίθεται από τα 01, 02, την μπερλίνα 03 και το χάτσμπακ 04.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube