Η Volvo ανακοίνωσε την εξέλιξη νέας πλατφόρμας

Η Volvo ανακοίνωσε την εξέλιξη νέας πλατφόρμας

H Volvo εξελίσσει μια νέα πλατφόρμα με την Geely Auto, με στόχο να βασίσει πάνω της τα επόμενα μικρομεσαία μοντέλα της.

Η Volvo ανακοίνωσε ότι εξελίσσει σε συνεργασία με την Geely Auto ένα ολοκαίνουργιο νέο σασί. Η νέα πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί στα προσεχή μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας και από τις δύο εταιρείες.

Η ίδια πλατφόρμα θα λύσει τα χέρια της Volvo όσον αφορά το προσεχές XC40, ένα κόμπακτ SUV που τοποθετείται κάτω από το XC60 και έχει ορίζοντα εμπορικού λανσαρίσματος το 2017. Παλιότερα, όπως είχαμε αναφέρει, η Volvo είχε εκφράσει τη βούληση να προχωρήσει στην κατασκευή του μοντέλου για να τοποθετηθεί απέναντι στα Audi Q3, BMW X1 και Range Rover Evoque, αλλά κωλυόταν λόγω έλλειψης κατάλληλης πλατφόρμας.

Το Geely Group αναφερόμενο στη συνεργασία αυτή είπε ότι «θα μας βοηθήσει σε συνέργειες μέσω οικονομίας κλίμακας, διεύρυνσης των δοκιμών εξέλιξης και προμηθειών, χωρίς να υπάρξει ο ελάχιστος συμβιβασμός σε ό,τι αφορά την αξία της μάρκας».

Ακόμα δεν είναι γνωστό κατά πόσο η νέα πλατφόρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα της μέχρις στιγμής ανώνυμης φίρμας που σχεδιάζουν οι δύο εταιρείες και που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στην Geely και στη Volvo.

Η νέα πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τα μικρότερα μοντέλα της Volvo θα είναι μικρότερη από την επίσης νέα Scalable Product Architecture. Η SPA, που είδαμε για πρώτη φορά στο Volvo Concept Coupé στο φετινό σαλόνι της Φρανκφούρτης, σταδιακά θα υποδεχτεί κάθε νέο μοντέλο από το S60 και πάνω. Πρώτα θα τη δούμε στο XC90 που θα διατεθεί προς πώληση το 2014.

Το τμήμα έρευνας της νέα πλατφόρμας έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες του σε δικές του εγκαταστάσεις στο Gothenburg, στη Σουηδία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube