Τρίκαλα: Ηλεκτρικά ποδήλατα στην υπηρεσία του Δήμου

Τρίκαλα: Ηλεκτρικά ποδήλατα στην υπηρεσία του Δήμου

Συνολικά 18 τέτοια ποδήλατα θα εξοπλίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.

Με δέκα οκτώ συνολικά ηλεκτροκίνητα ποδήλατα εξοπλίζει τις υπηρεσίες του ο Δήμος Τρικκαίων, ένας δήμoς που συνεχίζει να καινοτομεί και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις πρωτοποριακές λύσεις που υιοθετεί και εφαρμόζει. 

Τα δύο πρώτα παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Πρόκειται για το πρόγραμμα ELVITEN στο οποίο ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala συμμετέχουν μαζί με άλλες  5 ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Γένοβα, Μάλαγα, Ρώμη, Μπάρι).
Το πρόγραμμα εξετάζει ανά πόλη, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και καταγράφει αποτελέσματα που θα αφορούν σε όλη την ΕΕ. Τα Τρίκαλα προωθούν την ηλεκτροκίνηση με ελαφρά οχήματα.

trik


Ήδη, από την άνοιξη του 2019 υπάρχουν άλλα 10 οχήματα ηλεκτροκίνητα (5 τετράτροχα και 5 τρίτροχα) που είτε είναι στη διάθεση των πολιτών είτε έχουν δοθεί σε εταιρείες ταχυμεταφορών για καθημερινά δρομολόγια και εξαγωγή συμπερασμάτων. Αυτά τα συμπεράσματα θα εξαχθούν και από τη χρήση των ποδηλάτων της εταιρείας RADRHINO αό τη Μ. Βρετανία. Τα δύο πρώτα που δόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία, συνοδεύουν τα άλλα δύο κανονικά ποδήλατα που ήδη χρησιμοποιεί το προσωπικό της, ώστε να είναι άμεση η παρέμβασή τους.
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του εξοπλισμού παρακολούθησης της πορείας των οχημάτων (black boxes). Στη συνέχεια με συγκεκριμένη χρέωση θα αποδοθούν  σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αξιολογηθεί η χρησιμότητά τους σε καθημερινές μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube